ВУЧИЋ 26. АПРИЛА У БРИСЕЛУ: Председник Србије идуће недеље у радној посети ЕУ

Танјуг

21. 04. 2021. у 14:17 >> 14:23

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић боравиће 26. априла у радној посети ЕУ.

ВУЧИЋ 26. АПРИЛА У БРИСЕЛУ: Председник Србије идуће недеље у радној посети ЕУ

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Циљ посете и разговора Александра Вучића и највиших заваничника ЕУ биће убрзање евроинтеграција Србије.

Председник Србије у Брисел долази на позив шефа дипломатије ЕУ, Жосепа Бореља, који ће тим поводом организовати радни ручак за највишу делегацију из Београда.

Претходно ће се председник Вучић састанак са председницом Европске комисије, Урсулом фон дер Лајен, а планиран је и састанак са комесаром за проширење, Оливером Вархејијем.

Извори Танјуга у Бриселу наводе да је на агенди разговора примена нове методологије на убрзању приступног процеса Србије, развојни пројекти у Србији предвиђени европским Економско инвестиционим планом, али и борба против пандемије и стратегија вакцинације у региону, за коју је Србија похваљена од европских званичника и јавности.

У оквиру припреме посете председника Србије у Бриселу, амбасадорка Србије при ЕУ, Ана Хрустановић, састала се са специјалним представником ЕУ за дијалог Беогрда и Приштине, Мирославом Лајчком.

Састанак са Лајчком је такође на агедни бриселске посете председника Вучића, где би требало да буде речи о наставку процеса нормализације односа Београда и Приштине коме посредује ЕУ.

Из ЕУ позивају Приштину да се што пре врати за преговарачки сто, при чему се инситира на ”континуитету дијалога” и напомиње да промена власти у Приштини неће утицати на већ постојећи радни оквир процеса преговора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ГРАЂАНИМА: За нас је од суштинског значаја пријатељство са Мађарском, морамо да се држимо заједно