ЂИЛАСОВ "СВЕДОК" ЈУРИШАО И НА РТС: Тужилац формира предмет после оптужби о подвођењу у Јагодини, Драган Марковић поручује да је све лаж

З. Г. - Д. М.

20. 04. 2021. у 21:07

БИО сам у Вишем тужилаштву у Јагодини и тражим да се испитају сви наводи Маринике Тепић и "заштићеног сведока", који се наводно плаши, а улази у РТС и силом разбија врата са Ђиласом.

ЂИЛАСОВ СВЕДОК ЈУРИШАО И НА РТС: Тужилац формира предмет после оптужби о подвођењу у Јагодини, Драган Марковић поручује да је све лаж

ФОТО:З.Глигоријевић

Они треба да објасне ко су та деца, ко су те девојке, које су то жене које су наводно биле на тим местима које они помињу и да се ту десило то што су они навели. Одговорно тврдим: све је чиста лаж! Због овога неко мора у затвор, или Мариника Тепић или ја. Нећу стати док се поступак не заврши.

Ово је у уторак поручио лидер Јединствене Србије и председник Скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма, и додао да је Више тужилаштво замолио да се убрза процес, јер је јавност узнемирена.

Дан након што је потпредседница ССП Мариника Тепић на конференцији за новинаре оптужила Марковића да, заједно са својим коалиционим партнерима, подводи жене и девојчице у Јагодини, виши јавни тужилац Радослав Вучковић рекао је да ће предмет о изнетим тврдњама бити формиран. Он је додао да ће по њему хитно поступати, као и да ће бити дат налог полицији за прикупљање свих потребних обавештења, након чега ће бити одлучено да ли је евентуално извршено неко кривично дело.

О наводним дешавањима у Кончареву и "довођењу девојчица од 15 до 18 година из Београда", на видео-снимку причао је и, како је представљен, бивши запослени у тамошњем хотелу. Марковић, међутим, тврди да је тај "сведок" заправо Бранислав Радосављевић из Београда, члан ССП и близак сарадник Тепићеве.

- Имам три унуке и да им неко уради то што наводе да сам ја урадио, ја бих то завршио по хитном поступку. Ако је то тако, а није, наравно, имају ли та деца родитеље? Значи, они не смеју да се боре за своју децу? Све је чиста лаж и намештаљка. Сви знају да сам ја добар домаћин и да такве ствари никада у животу не бих помислио и осуђујем све оне који се тако огреше према деци и малолетним лицима - навео је Марковић.

ДАЧИЋ: НЕ ЗНАМ ЗА ТАЈНЕ ЗАБАВЕ

ЛИДЕР социјалиста и председник Скупштине Ивица Дачић, који је поменут као један од учесника прослава затвореног типа у Јагодини, на које су, наводно, довођене девојчице да "забављају" госте, тврди да никада није присуствовао таквим догађајима, нити да има било каква сазнања о томе:

- Ишао сам на отварање фабрика, Музеја воштаних фигура, концерте, наше предизборне скупове... Никакви тајни састанци и скупови, нити имам таква сазнања. Никад у тако нечему не бих учествовао. Под пратњом полиције сам од 2008. - казао је Дачић.

Он сматра да је ово покушај да се "девалвира све оно што је урадио у Јагодини, и да га "уваљају у блато":

- Радосављевића чекам испред Тужилаштва и гарантујем му безбедност. Не знам зашто му је лице на снимку скривено, јер он није неко ко се плаши. Тај "заштићени сведок" Ђиласа и Маринике Тепић упао је насилно у РТС са моторном тестером.

Марковић је показао и фотографије Радосављевића, за које тврди да доказују да је реч о - намештаљци:

- На сликама је човек који је све лагао о мени, а у истом џемперу је на два догађаја. Носио је тај џемпер док је сниман како лаже о мени, али и на прослави две године постојања Ђиласове партије. На следећој слици је исти човек приликом насилног упада у РТС, а ту је и фотографија са Вуком Јеремићем, пошто је прво био у његовој партији, а онда је прешао код Ђиласа. Мислио је, пошто Ђилас има огромне паре, да ће му дати неки новац. Што му бре, Ђиласе, не купи два џемпера да их промени на тим догађајима.

ЛАЖ О ХОТЕЛУ И РЕСТОРАНУ

ЛИДЕР ЈС имао је и посебну поруку и за Ђиласа:

- Ако је он то радио када је био градоначелник и мисли да то сви раде, грдно се преварио. Па показују слике ресторана "Тигар" у Јагодини и хотела "Алфа" у Кончареву и кажу да је то мој хотел. То нити је мој хотел, нити се у тим објектима било шта дешавало што они наводе. Све је чиста и ноторна лаж и мораће све то да доказују.

ДЕЛИО БРОЈ У КАМПАЊИ

ПОВОДОМ тврдњи Маринике Тепић да жене које раде у јавном сектору у Јагодини од Марковића добију телефон како би се јављале за дружење и оне које се "добро друже", добију посао, лидер ЈС је рекао да ће већина запослених дама у локалној самоуправи тужити функционерку ССП:

- Мој број телефона има огроман број грађана, јер сам у кампањи давао свој, као и бројеве телефона директора Дирекције и ЈП "Стандард" - навео је Марковић, и додао да приликом запошљавања свако уради тест и да све зависи од резултата.

НЕОПХОДАН ЈЕ ЕПИЛОГ

ПРЕДСЕДНИК ДСС Милош Јовановић рекао је у уторак да случај оптужби за подвођење малолетница не сме да остане без јасног епилога и законског санкционисања одговорних, јер је јасно да се ради или о тешким кривичним делима или о лажном пријављивању. На опсежну и озбиљну истрагу позива и Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), али тражи и оставке Марковића и Ивице Дачића до окончања истраге како би се избегао притисак на тужилаштво. Марковићеву оставку затражиле си и НВО АСТРА и Мрежа "Жене".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ПОГУБНЕ ТЕЖЊЕ: Џонсон тера Путина са Балкана