ЗАХТЕВ ДА СЕ ЗАШТИТИ СРПСКА ИМОВИНА: Апел за појачано међународно присуству у српским срединама

Д.З.

19. 04. 2021. у 16:28

ПОДСЕЋАЈУЋИ да су у току јучерашњег дана обијена су улазна врата на Основној школи „Бранко Радичевић“ у општини Обилић однсоно да домар школе приметио разбијено стакло и обавестио надлежне, Канцеларија за Косово и Метохију наводи да је инцидент узнемирио ученике и особље школе, али и друге мештане општине.

ЗАХТЕВ ДА СЕ ЗАШТИТИ СРПСКА ИМОВИНА: Апел за појачано међународно присуству у српским срединама

Влада у Приштини / Фото Танјуг

- Ова школа често је била на мети напада. Обијена је и пљачкана више од двадесет пута од 1999. године, а током Мартовског погрома 2004. у потпуности је демолирана-наводе из Канцеларије и опомињу да посебна иронија лежи у томе што се у непосредној близини ове школе налази полицијска станица.И док опомињу да је листа демолираних  објеката у српским срединама на Косову и Метохији само од почетка године је предугачка, односно да  се након цркви и здравствених установа, сада  на мети албанских ектремиста нашла и образовна установа, Канцеларија за Косово и Меотхију наводи да смо”осам година након потписивања Бриселског споразума, када би већ увелико требало да буде формирана Заједница српских општина која би донела стабилнији и мирнији живот нашем народу на Косову и Метохији и заштиту српске имовине- смо сведоци грубе демонстрације нетрпељивости према свему што је српско”.

-Канцеларија за Косово и Метохију оштро осуђује овакве континуиране нападе, захтева хитну реакцију надлежних органа и тражи казну за починитеља овог инцидента-истиче се у саопштењу Канцеларије за Косово и Меотхију  која упућује апел међународним снагама у јужној покрајини да појачају присуство у српским срединама и осигурају миран живот нашем народу.                    

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)