ВУЛИН О ЗАХТЕВИМА ХАШКОГ ТРИБУНАЛА: То је политички притисак, хоће да сруше Вучића!

Тањуг

19. 04. 2021. у 00:33

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је, говорећи о захтеву Хашког трибунала за изручење Вјерице Радете и Петра Јојића, да је реч о политичком притиску и покушају напада на председника Србије Александра Вучића.

ВУЛИН О ЗАХТЕВИМА ХАШКОГ ТРИБУНАЛА: То је политички притисак, хоће да сруше Вучића!

Фото: П. Митић

- Они знају да је наш паровосудни систем далеко бољи од већине у окружењу и знају колико држимо до закона. Ово је политички притисак. Ово је покушај напада на Вучића. На крају хоће да га сруше и то није нешто што раде од јуче - рекао је Вулин у недељу увече у емисији Хит твит на ТВ Пинк.

Вулин је додао да очекује да се тај притисак подигне на највиши могући ниво.

Он је нагласио да је Вучић обновио Војску Србије и обезбедио огромна улагања у војску и полицију, али је оценио да је чак и важније од тога то што је враћено самопоштовање војсци и полицији, као и нацији и држави.

Говорећи о најављеном јачању капацитета Торлака и вакцинацији, Вулин је нагласио и да је Вучић доказао шта значи имати чврсто и јасно вођство у кризној ситуацији.

- Успео је да сачува политицку стабилност и да све покрене у једном правцу. Већ добијамо по пристима од ЕУ, већ је стављено до знања да не треба тако гласно да говоримо колико смо успешни.

- Србија је више помогла земљама региона него ЕУ - рекао је Вулин и оценио да то не би успело да је Србија чекала ЕУ.

Министар се осврнуо и на извођење вежбе "Одговор 2021", наводећи да је циљ био да се покаже какав је јединствен одговор војске и полиције.

Он је рекао да је показано да и припадници МУП-а могу да пруже подршку и рату као и у миру.

- Добро је за Србе где год да живе да виде да држава јача. Нема моћне државе која не може да заштити своје људе, а то се ради оружјем. Каже се ко не храни своју војску, храниће туђу - рекао је Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Bobi Vranje

19.04.2021. 06:53

Koliko ja znam te ljude tribunal odavno trazi prema tome nema nista sa Vucicem i to sto kaze Vulin to je mesanje zaba i baba. Vucic samo treba da postupi po nalogu suda i stvar je resena. A ko je kriv neka odgovara.