ДАЧИЋ О ПРОМЕНИ УСТАВА: Нећемо дирати у преамбулу о Косову - то су празне приче

Танјуг

18. 04. 2021. у 11:43

ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Ивица Дачић изјавио је данас да је потребно још једном отворити јавну расправу о промени Устава, истичући да је реч искључиво о промени која се тиче независности правосуђа.

ДАЧИЋ О ПРОМЕНИ УСТАВА: Нећемо дирати у преамбулу о Косову - то су празне приче

Фото: Принтскрин Пинк ТВ

Приче да ће се мењати преамбула о Косову су - празне приче, истакао је Дачић гостујући на ТВ Пинк.

Он је навео да скупштински одбор није усвојио предлог за промену Устава, већ донео одлуку да је, пре него што буде усвајање, потребно да се обави још један круг консултација имајући у виду различите ставове и потребу да се око тога формира шири друштвени консензус, колико год је то могуће.

Дачић је прецизирао да се гласало о предлогу председнице Одбора за уставна питања и законодавство Јелене Жарић Ковачевић која ће, додао је, организовати расправу са Друштвом судија, Удружењем тужилаца и другима актерима којих се та тема тиче.

- Потребна је јавна расправа да се још једном види да ли је то оно што се заиста хоће - рекао је Дачић и додао да та расправа не треба да траје превише дуго.

Навео је да су се појавиле различите приче по којима испада да ова Народна скупштина хоће "силом или на превару да прогура неке промене Устава" и истакао да је реч искључиво о промени Устава која се тиче независности правосуђа, односно о томе како се бирају судије и тужиоци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)