"БИО ЈЕ БОРАЦ ЗА БОЉУ СРБИЈУ": Вучић се огласио на десетогодишњицу смрти Бране Црнчевића

Новости онлине

14. 04. 2021. у 11:39

ПРЕДСЕДНИК Србије се огласио данас, на десету годишњицу смрти писца Бране Црнчевића.

БИО ЈЕ БОРАЦ ЗА БОЉУ СРБИЈУ: Вучић се огласио на десетогодишњицу смрти Бране Црнчевића

Фото: Инстаграм

- Пре десет година, тихо је отишао велики човек, наш саборац и пријатељ, један од оснивача Српске напредне странке, велики Брана Црнчевић. Мајстор писане речи, борац за бољу Србију, сведок епохе у којем је наша земља прошла кроз огромна искушења, неуморни бранилац расељеног српског народа који је окупљао и о којем се бринуо као председник Матице исељеника - написао је Вучић на инстаграму.

Председник је истакао да се празнина у јавном, културном и политичком животу након одласка Бране Црнчевића осећа на сваки начин.

- Његов јединствени израз обојен сатиром, иронијом, понекад чак и цинизмом, на упечатљив начин је указивао свима нама где грешимо, шта је то што не видимо, а поготово – шта је то што не желимо да видимо. Зато се данас посебно сећамо његових бритких речи, попут: „Тешко је бити Србин, али касно“ - пише Вучић.

Он је навео да би Брана данас био поносан на све што је постигнуто, зато што је његова странка донела највеће промене у новијој српској историји, вратила достојанство Србији коју је Брана до последњег дана волео и за коју се на свој јединствени начин борио.

- То је и један од разлога због којег некадашња Охридска улица данас носи његово име. А ја сам посебно поносан зато што смо били саборци, зато што сам имао част да га слушам и да од њега учим, да се са њим посаветујем. И верујем да би данас свим малодушницима рекао: „Склоните се, долази будућност!“

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (95)

Jovana

14.04.2021. 17:47

Brana bi danas bio ponosan na sve što je postignuto, zato što je njegova stranka donela najveće promene u novijoj srpskoj istoriji, vratila dostojanstvo Srbiji koju je Brana do poslednjeg dana voleo i za koju se na svoj jedinstveni način borio.

Marijana

14.04.2021. 21:57

Jedan od osnivaca SNS i borac za svoju zemlju. Sigurna sam da bi se ponosio sa Vucicem i svim dobrim stvarima koje cini za nasu drzavu. Brana je imao samo jednu zelju, a to je da Srbija bude i bolja i lepsa i uspesnija..