ГРЦИ РАЗБИЛИ ИЛУЗИЈЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Огласили се о признавању тзв. Косова

Танјуг

14. 04. 2021. у 09:28

СТАВ Грчке да не признаје независност (тзв.) Косова је добро познат и остаје непромењен, изјавио је амбасадор Грчке у Србији Јоргос Ђакофотакис.

ГРЦИ РАЗБИЛИ ИЛУЗИЈЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Огласили се о признавању тзв. Косова

FOTO: Depositphotos

Он је тако покоментарисао очекивања аналитичара спољне политике Дејвида Филипса и Данијела Сервера да ће Грчка променити став и вероватно признати (тзв.) Косово.

- У принципу не коментаришемо мишљења аналитичара, Грчки став о непризнавању (тзв.) Косова је добро познат и остаје непромењен - наводи се у писаном одговору Ђакофотакис који је Танјугу проследила његова прес служба.

Флипс и Данијел Сервер изјавили за су за РТВ Дукађини да не очекују да ће пет земаља Европске уније које нису признале (тзв.) Косово променти своје ставове, осим Грчке.

- Грчка ће врло вероватно признати (тзв.) Косово. Зид који је створен тиме што пет земаља није признало (тзв.) Косово ускоро ће почети да се руши, када Грчка или нека друга земља одлучи да призна (тзв.) Косово“, рекао је Филипс.

Филипс и Сервер такође сматрају да би ставове пет земаља чланица ЕУ требало видети после окончања дијалога Београда и Приштине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Turista

14.04.2021. 10:36

Uvek pred turisticku sezonu,pojave se komentari koji treba da uticu na mnjenje Srba u Srbiji,da ne idu na letovanje u prijateljskoj Grckoj.Secam se pre par godina ,kad su neki mediji u Srbiji pisali kako je haos izazvanim strajkom u Grckoj,te gorivo nema i druge gluposti.Nesto od toga radi i crnogorski lobi zbog slabe sezone na crnogrskom moru.

donkizele

14.04.2021. 11:52

"STAV Grčke da ne priznaje nezavisnost (tzv.) Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen"... Ova recenica daje prostor za spekulisanje. Meni n.pr. nije skroz jasan stav Grcke. Tu ima prostor da se kasnije kaze ".....mi smo rekli kad bude to i to onda cemo priznati Kosovo....". Ipak priznaju njihove pasose. Meni bi se vise svidelo da Grcka kaze "NE, mi NECEMO PRIZNATI KOSOVO!" To bi bio JASAN stav.

Mišo Peć

14.04.2021. 12:06

Nema priznavanja nezavisnosti Kosova od strane Grčke niti priznavanja i jednog metra Kosovskometohijske zemlje kao nezavisno Kosovo od strane Srbije.Delim stav predstavnika EU da nema promena granica,moramo se svi pridržavati rezolucije 1244 UN gde je Kosovo i Metohija naša teritorija.