СЕЛАКОВИЋ ОДГОВОРИО ГЕРВАЛИ: Шеф српске дипломатије разбио велику албанску лаж о рату на Косову и Метохији

Novosti online

13. 04. 2021. у 19:48

ШЕФ српске дипломатије Никола Селаковић одговорио је на седници Савета безбедности УН на оптужбе представника Приштине Донике Гервале.

СЕЛАКОВИЋ ОДГОВОРИО ГЕРВАЛИ: Шеф српске дипломатије разбио велику албанску лаж о рату на Косову и Метохији

Фото: Принтскрин

- Много сам научио данас од многих говорнике и нећу реаговати на све што сам чуо, али дозволите ми да реагујем на поновљене лажне тврдње представника Приштине о броју жртава сексуалног насиља током конфликта на Косову и Метохији, тј. тврдње да је 20.000 Албанки силовано. Покушаји привремених институција на Косову и Метохији су очигледни у њиховом покушају да створе наратив о масовном силовању Албанки и да искористе пропагандне методе и лажи у ту сврху. Јасно је да било жртава на свим странама конфликта, као и то да наша страна има доказе о бројним српским жртвама - рекао је Селаковић. 

Он је указао на податке УНМИК-а да је само 1414 пријава о сексуалном насиљу било, 912 прихваћено, док албанска страна говори да је "20.000 Албанки силовано". 

На оптужбе о "наводном геноциду над Албанцима", он каже да Приштина наставља са пропагандом мржње, и отвореног непријатељства против српског народа и да је циљ таквих ставова да се сакрије одговорност за албанске злочине.

- Највеће жртве конфликта на Косову и Метохији су недужни цивили, убијени и протерани, без обзира на то да ли су Срби, Албанци или неке друге националности - рекао је Селаковић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)