СРАМОТНА ПРОВОКАЦИЈА ИЗ ПРИШТИНЕ: Гервала - Србија мора да престане, иначе ће бити проблема на Балкану!

Novosti online

13. 04. 2021. у 18:43

МИНИСТАРКА спољних послова тзв. Косова Доника Гервала је током седнице Савета безбедности рекла да је тзв. Косово спремно да сарађује на унапређењу односа са Србијом.

СРАМОТНА ПРОВОКАЦИЈА ИЗ ПРИШТИНЕ: Гервала - Србија мора да престане, иначе ће бити проблема на Балкану!

Фото: Printscreen

- Србија мора да престане да се меша у уређење других држава у региону, у Босни и Херцеговини, Црној Гори и на (тзв.) Косову, иначе ће увек бити проблема на Балкану. Ми желимо да са свима сарађујемо. Ми смо мала земља, али имамо много пријатеља на које се можемо ослонити, а и они могу на нас - изјавила је Гервала.

Она је рекла да без обзира на све што је Србија урадила током сукоба, тзв. Косово је спремно да пружи руку и да ради на међусобном признању.

Гервела је рекла да је нова тзв. косовска влада добила поверење грађана који желе да се на тзв. Косову успостави владавина права и борба против корупције.

Она је додала да се тзв. Косово бори против пандемије вируса корона и том приликом је захвалила онима који им у спровођењу мера и тој борби помажу.

Она је нагласила да је тзв. Косово фокусирано на интеграцију у Европску унију и НАТО.

- За многе од нас је то радост, јер тежимо да будемо члан УН у блиској будућности јер смо сви заједно за заједничку будућност на овој крхкој планети. Заједно смо са Грцима, двема најстаријим културама у Европи, земља смо која нема страха и врло је спремна да уђе у разговоре са онима који су одговорни за већину сукоба у Босни, на (тзв.) Косову и другде - рекла је Гервала.

Према њеним речима, ова тзв. косовска Влада ће наћи људи који ће имати храбрости да се баве решавањем ових тешких и важних питања.

Она је изнела бројне оптужбе на рачун Србије, коју је окривила за многобројне злочине.

- Србија се мора суочити са својом прошлошћу да би постала цивилизована и европска нација. Када се ово постигне, Србија ће вероватно постати компликована, али не и опасна земља, и тада ћемо моћи да нормализујемо односе са Србијом. Али ми смо мало, али посебно место, мали смо, али стојимо усправно, имамо поверења у пријатеље и верујемо им - поручила је Гервала.

Она је рекла да Србија мора „привести ратне злочинце правди и борити се против фашизма“.

- Србија мора седети за столом и говорити озбиљно, не само као билатерални однос, већ и као мир за све на Балкану. Чим Србија прихвати реалност независног (тзв.) Косова, извући ћемо се из ове ситуације. Остајемо отворени са свом штетом коју нам је Србија нанела да пружимо руку и започнемо нову еру - закључила је Гервала.

(б92.нет)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)