КО ЈЕ ПУТИНОВ ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ЗАВОДИО РЕД НА СЕДНИЦИ СБ? Данас тражио уклањање заставе лажне државе, течно говори шест језика

Novosti online

13. 04. 2021. у 17:26

СЕДНИЦА Савета безбедности Уједињених нација прекинута је убрзо пошто је почела, након што је представник Русије Дмитриј Пољански затражио да представница Приштине промени или уклони заставу тзв. Косова јер, како је нагласио, тзв. Косово није општепризната држава.

КО ЈЕ ПУТИНОВ ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ЗАВОДИО РЕД НА СЕДНИЦИ СБ? Данас тражио уклањање заставе лажне државе, течно говори шест језика

Фото: Printscreen

Пољански је, иначе, први вршилац дужности представника Русије у Савету безбедности УН.

- То је територија и осам чланица Савета безбедности УН не признаје Косово као државу - нагласио је Пољански.

Он је додао да је Русија против учешћа представника тзв. Косова на састанку и скренуо пажњу чланица да представница Приштине седи испред ознака тзв. Косова.

Пољански је затражио да представница тзв. Косова "промени позадину или уклони заставу" како би се наставила седница, након чега се за реч јавио представник Уједињеног Краљевства.

Руски политичар рођен је у Москви, а 1994. године придружио се руском Министарству спољних послова.

Радио је у руским амбасадама у Тунису, Немачкој, Шведској, Аустрији и Словенији.

Од 1999. године бави се економским питањима ЕУ, провео је три године у руској мисији при ЕУ у Бриселу и био шеф јединице ЕУ у руском МИП-у.

У периоду од 2008. до 2011. био је заменик амбасадора у Пољској.

Бавио се евроазијском економском интеграцијом, питањима везаним за Евроазијски економски савез, функционисањем Царинске уније и Јединственим економским простором Русије, Белорусије и Казахстана у оквиру СТО.

Течно говори енглески, француски, немачки, пољски и арапски језик.

Члан је одбора Руског савета за спољне односе (СВОП).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)