ПРИПИСУЈУ НАМ ЛАЖНЕ ЗЛОЧИНЕ: Милош Јовановић (ДСС) о потреби да се усвоји резолуција о геноциду у НДХ

В. М.

13. 04. 2021. у 11:32

ВЕЋ смо предлагали резолуцију о геноциду у НДХ, али она тада није ушла у скупштинску процедуру. Мислимо да је сада сазрео тренутак да се такав документ усвоји, имајући у виду различите догађаје у последње време, па и снимање филма "Дара из Јасеновца".

ПРИПИСУЈУ НАМ ЛАЖНЕ ЗЛОЧИНЕ: Милош Јовановић (ДСС) о потреби да се усвоји резолуција о геноциду у НДХ

Милош Јовановић

Овако Милош Јовановић, председник ДСС, тренутно ванпарламентарне партије, објашњава одлуку ове странке да баш сада Скупштини поднесе Предлог резолуције о геноциду у НДХ. Он каже да је непосредан повод осамдесета годишњица оснивања Независне Државе Хрватске, али и да актуелна ситуација указује на потребу за овим документом.

- Поново има настојања да се Србији наметне лажна кривица и одговорност за лажне злочине, као што је то чињено после Другог светског рата, када се правила лажна паралела између Србије и Хрватске. Сада се поново инсистира на томе да се у Сребреници догодио геноцид. Имали смо и изјаву немачког амбасадора Шиба, који је рекао да је бомбардовање морало да се деси да би се спречио геноцид на КиМ. Тиме нас је практично оптужио за геноцидну намеру. А ми смо заправо били највећа жртва геноцида.

Да ли сте разговарали са представницима власти о вашем предлогу? Очекујете ли да ће га СНС подржати?

- Нисмо разговарали са напредњацима, немамо ту врсту канала и комуникације са њим. Ми само радимо свој посао, а за њих је питање да ли ће усвојити резолуцију.

Уколико би СНС подржао резолуцију, да ли би то отворило те канале комуникације и створило простор за могућу сарадњу на неким питањима?

- Када је реч о политици, немам проблем да сарађујем са свима са којима може нешто стратешки да се уради за државу. Свеједно да ли се тај неко зове Вучић или Ђилас. Ја сам се и раније залагао за враћање обавезног војног рока и ако СНС то предложи сигурно да ћу рећи "свака част". То су питања која превазилазе странке и страначке лидере.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Komandant 1001

26.04.2021. 14:13

A zašto Ambroz nije doneo Rezoluciju o geneocidu NDH ?! Zato što mi znamo koji ne bežimo od istine, da isti taj samozvani maršal nikada, ama baš nikada tokom NOB rata nije imao niti jednu ofenzivu na ustaše i da su mu najmoćniji ratnici bili u Zagrebu (živeli u hotelu Explanade) koji su se dogovarali sa predstavnicima NDH i Reicha....NOB tajni arhivi (kao i Vatikanski) polako isplivavaju na površinu uzburkanih talasa današnjice !