О ПРОЦЕСУ ПОВРАТКА И ПРОБЛЕМИМА КОЈИ ГА ПРАТЕ: Министар за повратак и заједнице Горан Ракић са представницима УНХЦР-а, УН-а и ИОМ-а

Д.З.

12. 04. 2021. у 19:42

МИНИСТАР за заједнице и повратак Горан Ракић састао се данас са представницима мисија УНХЦР, УН и Међународне организације за миграције на (тзв.) Косову, Еролом Ардуком, Урликом Ричардсон и Аном Ростоцки са којима је разговарао на тему повратка и проблема који га прате.

О ПРОЦЕСУ ПОВРАТКА И ПРОБЛЕМИМА КОЈИ ГА ПРАТЕ: Министар за повратак и заједнице Горан Ракић са представницима УНХЦР-а, УН-а и ИОМ-а

Фото: Д.З.

Ракић је од представника међунаорндих мисија током разговора затражио подршку у како је истакао, процесу који се води дуги низ година, који није ни мало лак и који је претходних година у стагнацији.

- Заједнички морамо да радимо како би неповољне услове које данас имамо превазишли и створили повољнију климу за расељене који на Косову желе да се врате. За тако нешто нам је неопходна подршка и залагање свих вас - казао је министар Ракић током састанка истичући неопходност значајнијих резултата у процесу повратка. Он се захвалио УНХЦР-у, УН и Међународној организацији за миграције на помоћи коју пружају већ дуги низ година и на конструктивној сарадњи са министарством које води. Искористио је прилику да укаже на проблеме са којима се суочавају Срби када су у питању инциденти који се дешавају и током састанка истакао да су инциденти веома лоша порука.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)