НАТО АГРЕСИЈА ЈЕ ПРИМЕР ВЛАДАВИНЕ СИЛЕ: Премијерка Ана Брнабић одговорила на срамну изјаву немачког амбасадора

Новости онлине

12. 04. 2021. у 00:03

НАТО бомбардовање Савезне Републике Југославије није била владавина права него владавина силе, изјавила је вечерас премијерка Србије Ана Брнабић коментаришући изјаву немачког амбасадора Томаса Шиба тим поводом.

НАТО АГРЕСИЈА ЈЕ ПРИМЕР ВЛАДАВИНЕ СИЛЕ: Премијерка Ана Брнабић одговорила на срамну изјаву немачког амбасадора

Фото: Принтсцреен

Брнабић је у емисији Хит твит на ТВ Пинк назвала бомбардовање 1999. године агресијом и монстроузним злочином.

На питање да Александру Вучићу због реакције на изјаву Шиба замерају да је између "Косова и немачких инвестиција изабрао инвестиције", Брнабић је констатовала да председнику Србије замерају сваки дан разне глупости, а као пример навела да му замерају јер се вакцинисао у Рудној глави, а није у Београду.

Брнабић је рекла да се Вучић "бори за Косово" као што се нико раније није борио и истакла да је садашња опозиција, а некадашња власт, доносила лакомислене одлуке које су коштале Србију "и тог Косова и наше позиције и нашег економског развоја".

- Вучић никада није био у стилу ''како ћемо, лако ћемо, дај да казем нешто да ми сви тапшу,а онда ће то да кошта Србију и наш народ руку и ногу - рекла је Брнабић.

Она је подвукла да Немачка и компаније из те земље, уз подршку немачке владе и амбасадора Шиба, запошљавају 72.000 људи у Србији.

Брнабић је нагласила да Вучић ни у једном тренутку није рекао нешто што би компромитовало став Србије о Косову, већ да је рекао да морамо да гледамо у будућност.

Истовремено је истакла да Србија први пут сада, према истраживању Бечког института, у периоду између 2015. и 2019. године бележи нето прилив радне снаге, и то највише у старосној доби од 24 до 29 година.

- Више се младих вратило у Србију него што је из ње отишло на школовање у иностранство. Знате ли колика је то победа Србије? - упитала је Брнабић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)