ШЕШЕЉ УПОЗОРИО НА ПАКЛЕНИ АЛБАНСКИ ПЛАН: Наша армија мора бити спремна да одмах интервенише

Novosti online

11. 04. 2021. у 09:35

ПРЕДСЕДНИК СРС проф. др Војислав Шешељ изјавио је у јутарњем програму ТВ Пинк да Србима на Косову и Метохији прети опасност од војне базе коју Албанци граде за своје паравојединице на брду Црнуша.

ШЕШЕЉ УПОЗОРИО НА ПАКЛЕНИ АЛБАНСКИ ПЛАН: Наша армија мора бити спремна да одмах интервенише

Фото: Пинк ТВ принтскрин

- Ми морамо бити веома опрезни, наша војска мора бити спремна да се та опасност претвори у реалну, како би одмах интервенисала. То је страташки веома важан положај и одатле се добрим артиљеријским оружјем мора и цео север Косова и Метохије контролисати. Опасно је и то што Албанци немају право на војне базе. Немају право по Резолуцији 12/44 - рекао је др Шешељ.

Председник СРС је истакао да су Албанци у јужној српској покрајини изградили своју војну базу без одобрења Савета безбедности.

- Те ствари не иду на добро и ми ћемо то једном морати решавати мало строжим мерама. Боље би било да постигнемо компромис да Косово и Метохија остану у саставу Србије, а да Албанци добију висок степен аутономије, па чак и та аутономија да им буде гарантована од Савета безбедности, али отцепљење Косова и Метохије не може бити реална опција, нити тема разговора. Нема шта о томе да се разговара, то не треба допустити - изјавио је лидер радикала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

Nikola

11.04.2021. 09:54

Naša vojska mora munjevito na zauzme sever KiM! U tim okolnostima može da se pregovara,u suprotnom sledi napad na sever pomognut amerikom i nemačkom a biće i sasovaca tu i eto rata! Onda je legitimno da ih sve sravnimo!

Dubravka

11.04.2021. 14:17

@Nikola - Hoćeš li i ti ići u tu vojsku koja ih treba da sravni? Ili ćeš poslati sina? Šešelj im a četiri, a ko od njih će otiči u rat? Prema tome ne žuri! Trenutno nije sazrela situacija na svetskom političkom polju. Srbija mora na prvom mestu privredno ojačati. Pre svega mora imati jake saveznike na svetskog nivoa. Predsednik se zalaže za privredni razvoj. Imam puno poverenje u njegov rad. Prvi predsednik u istoriji koji misli na svoj narod. Prvi koji neizmjerno voli svoj narod.

1244

13.04.2021. 18:32

@Dubravka - Ево ја ћу ићи у рат (поново). Имам 52. године и још много (ако Бог да) живота пред собом. Нисам за рат и нисам ни за кафанску тучу, али ако ме неко дира браним се. А ово кршење свих споразума и договора од стране Албанаца и њихових ментора улази у завршну фазу, када ћемо морати реаговати или нас неће (за коју деценију) бити. Непријатељи Срба и све што је српско неће се зауставити на Косову и Метохији

Miki

11.04.2021. 15:08

Prirodna reakcija je kiks! Nasa zemlja je neutralana!!!! Nasa snaga treba da se ogleda u diplomatiji i velikoj aktivnosti u OUN da se natera KFOR da radi svoj posao! Ne trebaju nam ministri koji sede, takodje i ambasadori...

daki

11.04.2021. 15:09

Nas Precednik zna da politikuje i to dobro,vidimo rezultate i hvala mu veliko.Ali dali zna da ratuje ako dodje do toga trebalo bi da se preispita sa nasim prijateljima,bilo bi i pozeljno zakucati na vrata dok nije kasno i kod Francuza jer se dosta pitaju na globalnom nivou...

vitabrevis

11.04.2021. 15:48

Spremi svoje sinove! Ja, moje NE DAM!!! (Širok je "nebeski šar", po Njegošu)! Ja sa svojim sinovima i kćerima mogu da prihvatim život gde god mi ponude... Ti i tvoja kamarila, možete da živite od politike SAMO OVDE i nigde više!!! Pa i ovo ovde je pod večitim znakom pitanja...