ШЕШЕЉ УПОЗОРИО НА ПАКЛЕНИ АЛБАНСКИ ПЛАН: Наша армија мора бити спремна да одмах интервенише

Novosti online

11. 04. 2021. у 09:35

ПРЕДСЕДНИК СРС проф. др Војислав Шешељ изјавио је у јутарњем програму ТВ Пинк да Србима на Косову и Метохији прети опасност од војне базе коју Албанци граде за своје паравојединице на брду Црнуша.

ШЕШЕЉ УПОЗОРИО НА ПАКЛЕНИ АЛБАНСКИ ПЛАН: Наша армија мора бити спремна да одмах интервенише

Фото: Пинк ТВ принтскрин

- Ми морамо бити веома опрезни, наша војска мора бити спремна да се та опасност претвори у реалну, како би одмах интервенисала. То је страташки веома важан положај и одатле се добрим артиљеријским оружјем мора и цео север Косова и Метохије контролисати. Опасно је и то што Албанци немају право на војне базе. Немају право по Резолуцији 12/44 - рекао је др Шешељ.

Председник СРС је истакао да су Албанци у јужној српској покрајини изградили своју војну базу без одобрења Савета безбедности.

- Те ствари не иду на добро и ми ћемо то једном морати решавати мало строжим мерама. Боље би било да постигнемо компромис да Косово и Метохија остану у саставу Србије, а да Албанци добију висок степен аутономије, па чак и та аутономија да им буде гарантована од Савета безбедности, али отцепљење Косова и Метохије не може бити реална опција, нити тема разговора. Нема шта о томе да се разговара, то не треба допустити - изјавио је лидер радикала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

ХАГ У ЋОРСОКАКУ: Шешељ се спремио за најављено саслушање, а онда је добио неочекивану поруку