МИХАЈЛОВИЋ: Коментар Георгиева непримерен и простачки, не подстичите сексуално узнемиравање

Novosti online

10. 04. 2021. у 13:48

ПОТПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност проф. др Зорана Михајловић истакла је данас да је коментар новинара Слободана Георгиева на друственој мрежи Тwиттер а у вези са непримереним насловом у једним новинама неприхватљиве, простачке и увредљиве.

МИХАЈЛОВИЋ: Коментар Георгиева непримерен и простачки, не подстичите сексуално узнемиравање

Зорана Михајловић

- Свака инсинуација таквих типа, која указује на ласцивне поруке и сексуалне конотације је погрешна и увредљива за сваки жену и ово што је Георгиев урадио и то према колегиници новинарки је изузетно простачки и непримерено. Подсетићу Георгиева и све нас да истраживања показују како је осам од десет девојака у Србији доживело да буде називано непримереним надимцима, 80 одсто девојака доживи да јој се звижди на улици, добацује непримереним надимцима попут ‘цицо’ или ‘мачко’, а више од половине њих добија ласцивне поруке са сексуалном конотацијом. Уместо да негујемо културу ненасиља и да осуђујемо сваки вид узнемиравања других, неки налазе за сходно и дају себи слободу да то подстичу. И то у јавном простору, и то они који би као јавне лицности требало да имају највећу одговорност за изречену реч - рекла је Мохајловићева. 

Фото: Принтскрин Твитер

Она је указала да је важно да девојке и жене препознају шта је све сексуално узнемиравање, али и да о томе не ћуте већ да пријаве оне због којих се осећају угрожено.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)