ХРАБРО ПРОТИВ ИМПЕРИЈАЛИЗМА: Шешељ послао подршку кубанском народу - Деценијама се дивим вашој борби против глобалистичке немани (ВИДЕО)

Novosti online

10. 04. 2021. у 12:39

Председник СРС проф. др Војислав Шешељ упутио је писмо подршке Куби и кубанском народу.

ХРАБРО ПРОТИВ ИМПЕРИЈАЛИЗМА: Шешељ послао подршку кубанском народу - Деценијама се дивим вашој борби против глобалистичке немани (ВИДЕО)

Фото: ЕПА/Коча Сулејмановић

Обраћање лидера радикала кубанском народу преносимо у целости:

Поштовани грађани републике Кубе,

прошло је 60 година од увођења потпуног ембарга вашој земљи од стране Сједињених Америчких Држава. Тим поводом желим да му упутим поруку подршке у име Српске Радикалне Странке и у своје лично име. Нема сумње да је амерички покушај блокаде Кубе један од најфлагрантнијих примера кршење људских права читавог једног народа. Њихов ембарго довео је до економског геноцида који је угрозио вашу привреду и директно проузроковао велика страдања и патње, пре свега због бруталног спречавања доставе медицинске опреме и лекова. Вишедеценијско херојско одолевање кубанског народа изазива дивљење свих слободљубљивих грађана света. Упркос бројним тешкоћама с којима је суочена, Куба ни у једном тренутку није просила, нити молила одупирући се америчкој хегемонији пркосно, доследно и достојанствено. Та револуционарна борба довела је до победе. Данас се јасно види да покушај тоталне изолације Кубе није успео. Ваш народ је показао да је храбар, образован и способан да развија све индустријске гране. Захваљујући импресивним достигнућима ваших научника, кубанска медицина данас заузима водеће место у свету.

Чињеница да Куба развија чак пет вакцина против ковида-19 показује да санкције нису успеле да угрозе ваше националне интересе. Српски народ је кроз историје поднео бројне жртве да би сачувао слободу и независност. Не тако давно наша држава такође је била под санкцијама након којих је уследило бомбардовање од стране НАТО пакта, агресија покренута без дозволе СБ спроведена примарно од стране америчких војних снага. Слична судбина довела је до тога да српски народ искрено цени и снажно подржава народ Кубе у борби против погубне америчке спољне политике. Као истакнути антиглобалиста који је провео 11 и по година у злогласном Хашком трибуналу, лажно оптужен за злочине против човечности, деценијама се дивим Кубанској борби против глобалистичке немани. Станка коју пред предводим, Српска радикална странка од свог оснивања има пријатељски став према Куби и годинама уназад гаји изузетно блиске односе са амбасадом републике Кубе у Београду. Посебну захвалност гајимо због чињенице да Куба није признала једноставно проглашену независност јужне српске покрајине Косова и Метохије. Прошло је готово пет година од одласка једног од највећих великана антиглобализма, вође кубанске револуције и славног команданта Фидела Кастра. Грађанима Србије изузетно је драго због чињенице да је Куба и након промене политичког руководства остала на истом курсу и наставила снажну и непоколебљиву борбу против империјализма.

Победа ће несумњиво бити ваша, живела Куба - поручио је Шешељ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Dymitr Ogonowski

10.04.2021. 13:05

Sada je vreme kad treba ceniti sve, koje podrzavaju integritet Srbije i su protiv bande NATO. Ipak znate da komunizam (Na sreću ne kubanski) unistavao takode srpski narod i takode zbog njega su probleme na KiM. To je problem sa Rusijom. Potrebna je njihova podrska za integritet Srbije i zbog toga treba ponekad ćutati kada pricaju o istoriji II svetskog rata.