АРКАН ЈЕДНИМ ПОТЕЗОМ ДУБОКО РАЗОЧАРАО ШЕШЕЉА: То му је замерио више него криминал и рад за службу

Novosti online

10. 04. 2021. у 09:50

КАКО наводи бивши телохранитељ Слободана Милошевића, Горан Пајић, Жељко Ражнатовић Аркан се активно нудио да сарађује са Хашким трибуналом.

АРКАН ЈЕДНИМ ПОТЕЗОМ ДУБОКО РАЗОЧАРАО ШЕШЕЉА: То му је замерио више него криминал и рад за службу

Фото: Игор Маринковић/Новости архива/илустрација

Оно што подгрева размишљање у овом смеру јесте и сама изјава Слободана Милошевића који је у интервјуу за телевизију "Палма", након петооктобарских промена рекао да би "пети окотобар био знантно другачији да је Аркан у том моменту био жив". 

Арканово учешће током смене власти петог октобра није разматрао само Слободан Милошевић, већ и Војислав Шешељ, који је више пута наводио да се Жељко Ражнатовић нудио Хашком трибуналу да буде сведок сарадник.

Горан Пајић, бивши телохранитељ Слободан Милошевића наводи да је информација о сарадњи Аркана са Хагом тачна.

- Госпосдин Шешељ је био разочаран у Аркана јер се он нудио Хагу. Према званичним сазнањима, он је у Хаг ишао неколико пута и нудио се да буде сведок. Али, када су му у Хагу тражили да понуди доказе за то што је говорио, он није имао, па су га зато и откачили - рекао је Пајић током свог гостовања на ТВ Хепи.

Он је закључио да та чињеница да је Аркан био одбијен од стране Хашког трибунала да сведочи против Милошевића говори о томе како њих двојица нису имали никаквих додирних тачака. 

Ипак, Шешељ је и раније говорио за Аркана да је криминалац и да је радио за службу ДБ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)