ШТО ЈЕ МНОГО, МНОГО ЈЕ: Немачки амбасадор заборавио геноцид над Србима, па још оправдава и бомбе из 1999.

Новости онлине

08. 04. 2021. у 15:51

НАЈНОВИЈА изјава амбасадора СР Немачке у Републици Србији у вези са тим да је противправна и злочиначка агресија 19 држава чланица НАТО пакта на СР Југославију, до које је дошло током пролећа 1999. године, имала за циљ да спречи геноцид над албанским живљем на подручју АП Косово и Метохија, у најмању руку је необична и чињенично неутемељена.

ШТО ЈЕ МНОГО, МНОГО ЈЕ: Немачки амбасадор заборавио геноцид над Србима, па још оправдава и бомбе из 1999.

Фото: РТВ Принтскрин

Ово тим пре, што је свега дан раније амбасадор у свом ауторском тексту посвећеном 80. годишњици напада нацистичке Немачке и њених савезника, објављеном у једном нашем дневном листу, избегао да нагласи и то како је напад његове домовине на нашу земљу, поред осталог, резултирао и геноцидом почињеним над припадницима српског народа на тлу тада окупиране Краљевине Југославије.

И док је Томас Шиб избегао да се осврне на историјски и на сваки други начин стваран и доказани геноцид над припадницима српског народа, до кога је дошло у раздобљу између 1941. и 1945. године, амбасадор се на волшебан начин определио да противправну и злочиначку агресију држава чланица НАТО пакта на СР Југославију, у коме је предњачила његова земља, непримерено и супротно историјским чињеницама покуша да оправда спречавањем некаквог геноцида који се није ни догодио, нити би се икада догодио. Историјске чињенице нам недвосмислено сведоче о томе да тадашње југословенске и српске власти нису имале никакву геноцидну намеру у односу на своје грађане албанске националности на подручју АП Косово и Метохија, већ су се, у складу са националним и међународним прописима и стандардима, супротставиле покушају оружане побуне са циљем отцепљења дела државне територије.

Амбасадор је, свесно или несвесно, тим својим речима оптужио СР Југославију, а самим тим и српски народ, за спремност да почине геноцид над својим сопственим (су)грађанима албанске националности на подручју АП Косово и Метохија.

Дакле, геноцид који се догодио над српским народом у периоду између 1941. и 1945. године, а за који је делом одговорна и његова домовина, се прећуткује и игнорише, а непостојећи геноцид над албанским живљем на подручју АП Косово и Метохија се сада представља као некакав оправдавајући разлог за противправни и злочиначки напад на једну суверену државу која се на делу сопствене територије суочавала са оружаном побуном и организованом терористичком активношћу.

Очито излазећи из оквира добре дипломатске праксе и залазећи на склизак терен импровизација и маштарија, амбасадор је изрекао нешто што ће, плашим се, трајно обележити његов мандат у нашој држави.

Ако је и од једног амбасадора, много је.

Аутор: Дејан Ристић, историчар/kosovo-online.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Marko

08.04.2021. 16:20

Najveca greska je sto je Nemackoj ikada vise dozvoljeno da ima vlastitu vojsku tj.bude koliko toliko slobodna drzava.Posle poraza u 1.i 2.svetskom ratu i holokausta koji je Nemacka pocinila u 2.svetskom ratu Nemci vise nemaju pravo deljenja ikakvih moralnih lekcija,bili su i ostali opasnost po svetski mir.

Republika Srpska

08.04.2021. 22:06

Sve diplomate koji ne poštuju srpske žrtve državu i narod treba javno poniziti i protjerati.Ili opkoliti dušmanske genocidne ambasade kao njihovi psi kasarnet JNA sa našim vojnicima isključiti im vodu i struju sprečiti snabdevanje da gladuju kao naši regruti 1991. u Sloveniji i Hrvatskoj.I tražiti da se oslobode oklevetani i lažno osuđeni Srbi u Hagu iz NATO koncentracionih logora.Kada naši dođu u Srbiju mogu i oni otići.

MiR

24.04.2021. 16:51

Uzalud se trude nacisticke svinje da svoje zlocine pripisu Srbima, za cisto se zlato rdja ne hvata! Vi ste svetski zlocinci broj 1, to mesto vam ugrozavaju samo Amerikanci, a i to su vasi koji su izbegli pravdi. Sada mozete samo svi zajedno u pakao!