"ТО БИ БИЛО ЖАЛОСНО!" Дачић о политичкој кризи у Црној Гори коју је изазвао Здравко Кривокапић (ВИДЕО)

Novosti online

07. 04. 2021. у 11:02

СРБИЈА се неће мешати у унутрашње ствари Црне Горе, изјавио је данас председник Скупштине Србије Ивица Дачић, али је приметио да би, како је рекао, било жалосно да влада Здравка Кривокапића падне због става министра правде Владимира Лепосавића о догађајима у Сребреници.

ТО БИ БИЛО ЖАЛОСНО! Дачић о политичкој кризи у Црној Гори коју је изазвао Здравко Кривокапић (ВИДЕО)

Фото Д. Миловановић

Дачић каже да политичка криза, изазвана предлогом Кривокапића за смену Лепосавића, није потребна Црној Гори, али да треба сачекати да се види како ће та иницијатива проћи у парламенту будући да, како је указао, црногорски премијер нема своју партију, а Демократски фронт и Демократе Алексе Бечића неће гласати за захтев премијера.

- Србији је важно да се очува политичка стабилност у региону и да пружимо руку за нормализацију односа са Црном Гором, а за то је потребно да власт буде стабилна - рекао је Дачић за ТВ Пинк.

Он је казао да је проблем што Црна Гора не креће од нуле, већ ''из минуса'' када је реч о одређеним политичким одлукама.

Дачић је изразио уверерње да садашња влада не би признала независност тзв. Косова, али да је питање да ли има снаге да повуче признање имајући у виду да, како је приметио, није хомогена по том питању, али ни у односу на догађаје из деведесетих.

- Не може се очекивати да се лако доносе такве одлуке, мислим да су се они зато на почетку договорили да не улазе у покушаје доношења неких одлука које ће се испоставити немогућим, као што је однос према НАТО или ЕУ - рекао је он.

Додао је да је за опстанак владе у Подгорици кључно да ли ће се наћи неки договор којим ће се превазићи тренутна политичка криза.

На констатацију да се Кривокапић у образлагању иницијативе за смену Лепосавића позива на одлуку Скупштине Црне Горе, Дачић је рекао да не зна какву је одлуку донео црногорски парламент и додао да су, када је Скупштина Србије усвајала декларацију о Сребреници, пронађена формула да Србија признаје те догађаје како је дефинисано у пресуди и да се говори о злочину, а не о геноциду.

- Нећемо да се мешамо у ствари у Црној Гори, али било би жалосно да влада падне због нечега што неће бити по вољи српском народу и због начина како неко оцењује догађаје у Сребреници - казао је Дачић.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)