ГЛАВНА ТЕМА ПОВРАТНИЧКЕ СРЕДИНЕ: Министар Горан Ракић разговарао са амбасадором ОЕБС на КиМ Мајклом Давенпортом

Д.З.

06. 04. 2021. у 21:22

МИНИСТАР за заједнице и повратак Горан Ракић, састао се данас са амбасадором Организације за европску безбедност и сарадњу на Косову Мајкл Девенпортом.

ГЛАВНА ТЕМА ПОВРАТНИЧКЕ СРЕДИНЕ: Министар Горан Ракић разговарао са амбасадором ОЕБС на КиМ Мајклом Давенпортом

Фото: Министарство за заједнице и повратак

На састанку је, како се наводи у саопштењу за јавност овог министарства, дискутовано о политичкој ситуацији на Космету на тему безбедности невећинских заједница са посебним нагласком на повратничке средине, заштити и промовисању права невећинских заједница као и ситуацији када је у питању пандемија Ковид-19.

Фото: Министарство за заједнице и повратак

- Министар Ракић и шеф мисије ОЕБС-а Мајкл Девенпорт су се током сусрета сложили да се мора предано радити на побољшању живота свих заједница на Космету и да то мора бити основни циљ свих институција. Када је у питању безбедност у повратничким срединама наглашено је да су повратници најрањивија група људи и да се мора придати посебна пажња њиховој заштити и обезбеђивању сигурног окружења-наводи се у саопштењу за јавност и додаје да су званичници на састанку истакли да је веома важно пратити препоруке струке, када је у питању пандемија Ковид-19, јер само на тај начин можемо имати повољнију епидемиолошку ситуацију. Иначе, министар Ракић и шеф ОЕБС-а на Косову Девенпорт су на крају састанка изразили обострано задовољство због будуће сарадње на важним питањима за процес повратка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)