МИНИСТАР НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ: Фон Кармон жели да буде Цезар, Наполеон или макар Бизмарк

Тањуг

02. 04. 2021. у 20:38

ЧЛАН Председништва СНС и министар спољних послова Никола Селаковић оштро је данас критиковао известиоца Европског парламента за Косово Виолу фон Крамон због њеног позива Шпанији да призна тзв. Косово.

МИНИСТАР НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ: Фон Кармон жели да буде Цезар, Наполеон или макар Бизмарк

Фото Танјуг

- Неко време је изгледало да европска парламентарка Виола фон Крамон има опсесивну жељу да по њој буде названа нека улица или трг у Приштини, али након што је почела да дели лекције државама на истоку, југу, па сад и на западу Европе, јасно је да она жели да буде Цезар, Наполеон или макар Бизмарк - поручио је Селаковић, саопштено је из СНС.

- Када особа без икакве политичке тежине и крајње упитног демократског легитимитета почне да државама попут Шпаније даје инструкције да треба да признају једнострано проглашену независност Косова, то више није ни политички проблем, већ, бојим се здравствени проблем - наводи он.

Селаковић истиче да наравно ниједна од земаља ЕУ, које, руковођене међународно-правним разлозима али и недвосмисленим унутрашњо-политичким интересима, не признају јужну српску покрајину као државу, ''не даје ни пет пара за Виолу фон Крамон и њене лобистичке акције у корист Приштине'', али је, како додаје, ''сигуран да се многи европски парламентарци стиде због начина на који она обавља свој посао''.

- Госпођа Фон Крамон мисли да ће тиме што ће се прогласити краљицом Твитера постати европска императорка, али то тако не бива, јер уједињена Европа није данас оно што јесте зато што је следила лобисте, опортунисте и демагоге, већ зато што је утемељена на озбиљним и трајним вредностима и принципима, а то су принципи које поменута дама свакодневно крши и гази, позивајући на кршење међународног права - нагласио је Селаковић.

Фон Крамон је раније данас на свом Твитеру поводом недавне фудбалске утакмице између Шпаније и тзв. Косова у склопу квалификација за Мондијал у Катару и извештавања шпанског јавног сервиса о том догађају поручила ''да (тзв.) Косово мора бити третирано као слободна и независна земља, волела то шпанска Влада или не''.

- Молим вас да коначно признате (тзв.) Косово. Није реч само о фудбалу, али је то савршено место за почетак - поручила је Вила фон Крамон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)