ЂИЛАС ПЛАЧЕ У АМБАСАДАМА: Председник о афери "Тајни рачуни"

В. М.

26. 03. 2021. у 05:50

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић поновио је јуче да Драган Ђилас има рачуне у иностранству.

ЂИЛАС ПЛАЧЕ  У АМБАСАДАМА: Председник о афери Тајни рачуни

Фото Танјуг

Да ли у вези са тим рачунима има кривичног дела, односно да ли је утајен порез на капиталну добит, дивиденду и пренос апсолутних права, утврдиће надлежни органи, поручио је шеф државе.

Вучић је тако одговорио новинару телевизије Н1, који га је питао зашто је преузео улогу државног тужиоца у случају оптужби на рачун лидера Странке слободе и правде и "да ли је у реду пресуђивати у јавности, а да нема пресуде нити оптужнице":

- У начину на који сте поставили питање види се све лицемерје медија Ђиласа и Шолака.

Нисам тужилац, али имам свој мозак. А ви сте себи дали за право да будете тужиоци и браниоци и да имате право на све. Ја сам наводно био убица Оливера Ивановића, данас сам и Цвијана... Лупетају свашта моји политички противници.

ПАПАЗЈАНИЈА ТАЈКУНА

ВУЧИЋ је говорио и о захтеву да се јавно објаве снимци његових прислушкиваних разговора:

- Када би се то догодило, то више не би личило на државу, већ на папазјанију двојице тајкуна.

Министар Александар Вулин раније је саопштио да су појединци у МУП организовали мрежу за нелегално прислушкивање председника и да су тако забележили више од 2.000 разговора.

Председник је рекао да већ две године исти медији који му сада постављају оваква питања суде њему, оптужују га и имају унапред изречену пресуду.

- Када је реч о Ђиласу, он је, док је био на власти, украо много пара и то пише у АПР, на основу података које је сам Ђилас пријављивао о приходима од скоро 700 милиона евра.

Замислите да ја пријавим толике приходе.

Вучић тврди да су поједини медији ангажовали "криминалце и убице" да би им рекли нешто компромитујуће о њему:

- И још да нам држите придике ко коме пресуђује. То је најгоре лицемерје и дволично понашање. Пођите прво од себе.

На питање новинара да коментарише Ђиласову изјаву да годинама покушавају да направе лопова од њега и да га не би чудило да га приведу, председник је одговорио:

- Већ је почео да плаче и да кука над својом судбином, зове по амбасадама. Пустите ме тих прича. О томе одлучују надлежни органи и нећу даље о томе да причам.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (23)