НЕШИЋ И АРАЛИЦА: Напад Ђиласа на новинаре је смишљен да би се сакрио одговор на два питања - откуд толико рачуна и ко је Шмит Паскал?

Novosti online

22. 03. 2021. у 09:57

ПОМОЋНИК главног и одговорног уредника "Вечерњих новости" за дигитална издања Андријана Нешић и директор веба "Ало" Нина Аралица гостовале су у јутарњем програму ТВ Прва и осудиле неприкладне коментаре лидера ССП Драгана Ђиласа на новинаре.

НЕШИЋ И АРАЛИЦА: Напад Ђиласа на новинаре је смишљен да би се сакрио одговор на два питања - откуд толико рачуна и ко је Шмит Паскал?

Фото: Принтскрин ТВ Прва

- Он је један од потписника рачуна које Драган Ђилас поседује на Маурицијусу, у Хонг Конгу и Швајцарској. Део рачуна се води на Гојка Ђиласа, део на Драгана Ђиласа, а део на Паскала Шмита - рекла је Нешић за ТВ Прва. 

Она је истакла да Ђилас и на Хонг Конгу држи велики износ од новца. 

- На Хонг Конгу је скоро 3,3 милиона евра. То је велика цифра - изјавила је Нешић.

Фото: Принтскрин ТВ Прва

Такође, Нешић је подсетила на шему Шмита Паскала коју су објавиле "Новости".

- Шема је јако компликована. Једна од фирми са којима је повезан Шмит је и фирма Драгана Ђиласа која је променила име, али он је повезан за много фирми - рекла је Нешић.

Нина Аралица је изјавила да и новинари имају децу, а не само Драган Ђилас и да је проблем политичара ако не могу да одговоре на питања медија.

- Не бих ни понављала шта је човек рекао. Не да нема смисла, не да није у реду, него је то смишљено да би се сакрио одговор на тему - откуд тај новац и ко је Пашкал Смит? Пошто господин Ђилас помиње децу стално, желим да кажем да и наши новинари имају децу. Новинари имају задатак да постављају питања и ако политичари не могу на та питања да одговоре, то је њихов проблем - рекла је Аралица.

Фото: Принтскрин ТВ Прва

Андријана Нешић је истакла да постоји интерес јавности за темом великог новца Драгана Ђиласа у страним земљама.

- Није он неко ко се не бави политичким животом. Интерес јавности постоји, али проблем је што се нико овим темом није бавио. Податке на Крику смо имали 2018. године и од тада се нико није бавио том темом - рекла је Нешић.

Она је објаснила да ово није прва тема због које су "Новости" изложене притиску, али да то неће променити односи те медијске куће према новинарском послу.

- Ово није прва тема коју новости покрећу. Наш дописник је хапшен у Црној Гори када су одржаване литије, али ми смо наставили да извештавамо, као и увек. Проверавамо још четири рачуна Драгана Ђиласа у Швајцарској - рекла је Нешић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)