ИМАМО ТРИ ВАЖНЕ ТЕМЕ: Дачић и Мацура о предстојећем дијалогу власти и опозиције

Novosti online

21. 03. 2021. у 23:31

ТОКОМ емисјије “Хит твит” учесници су се дотакли и дијалога власти и опозиције, који би требало да почне крајем марта уз посредство ЕУ.

ИМАМО ТРИ ВАЖНЕ ТЕМЕ: Дачић и Мацура о предстојећем дијалогу власти и опозиције

Фото: Принтсцреенн/Пинк

Татјана Мацура из Странке модерне Србијекаже да је удобна позиција када је странка потпуно нова на политичкој сцени, што отвара простор да каже шта има. Грађани Србије, каже, имају веће проблеме од тога да ли странке могу да склоне сујете са стране и разговарају о изборима.

- Учествовали смо у дијалогу јер имамо странку и јер смо народни посланици који имају посланички клуб. Ми нисмо злоупотребљавали добијени простор и чини ми се да део политичара користи пажњу медија да би их што више узурпирао и долази на састанке да би испричао још нешто о владајућој коалицији, односно владајућа коалиција о опозицији - каже Мацура.

Већина оних који су бојкотовали изборе злоупотребили су међустраначки дијалог, а како би стварали присније везе са онима који долазе из ЕП. Она очекује почетак дијалога, а Странка модерне Србије ће му се прикључити.

- Не говоримо о платформама и настављамо како смо започели. Имамо три важне теме: администрацију и олакшавање кандидовања политичким странкама ван парламента, начин на који се финансирају политичке кампање и трећа тема која се тиче стања у медијима, а како бисмо их мотивисали да разумеју да треба на прави начин да информишу грађане и да подједнако заступе сваку странку - каже Мацура.

Фото: Принтскрин

Ивица Дачић каже да постоји спремност да се разговара управо о стварима које је Мацура навела.

- Ако томе приђемо конкретно, можемо да урадимо значајне ствари без обзира да ли су присутни људи из Брисела. А ако дођу они па пристану на услове који нигде на свету не постоје, онда је јасно да није на делу посредовање - каже Дачић.

Синиша Мали каже да опозиционе странке не могу међусобно да се договоре око кључних питања.

- Ми ћемо разговарати са свима и лично мислим да је разговор важан. Наш став је ту јасан. С друге стране немам утисак да део опозиције и представници бившег режима, који су законе и писали, могу да се договоре око тога како ће да се представљају, која им је платформа. То говори да их брига за ствари које су важне грађанима. Радимо на томе да се унапреде услови, али је важна и политика и програм. Ако вам је политика Маурицијус, грађани Србије то неће подржати - каже министар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)