ВУЧЕВИЋ: Надлежни органи морају да утврде Ђиласове милионе које има на више континената

Novosti online

20. 03. 2021. у 20:27

ПОТПРЕДСЕДНИК Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је поводом рачуна лидера ССП Драгана Ђиласа које има на Маурицијусу, али и другим државама да се дуго причало о његовим милионима које је зарадио док је био на власти.

ВУЧЕВИЋ: Надлежни органи морају да утврде Ђиласове милионе које има на више континената

фото: Принтскрин

Први човек Новог Сада је анализирао нападе Ђиласа на председника Вучића, као и његовог односа према новинарима којима није ни дозвољено да му постављају питања.

Вучевић је поручио да није спорно зарадити милионе и бити успешан у приватном послу, али јесте када имате експлозију приватног посла у време док сте на високим позицијама у извршној власти, када одлучујете о неким буџетима када имате политички утицај...

- Осим тога, Ђилас и екипа су направили врло компликоване економске трансакције. То захтева једну озбиљну финансијску форензику. Министар Мали је детаљно то објаснио, а затим долазимо на крају до свега где он држи тај новац који је зарадио док је био на власти. Новац је пласиран ван Србије и очигледно да се немали износ налази на банковиним рачунима буквално на сваком континенту. Ту су рачуни на Маурицијусу, Швајцарској, Хонг Конг, сада је ту и Молдавија... Када се то све зброји, долази се до десетина милиона евра и више нема никакве дилеме да је корисник или управљач рачуна Драган Ђилас. То што се фирма води на Перу Петровића, то је супер, али на свим тим рачунима Драган Ђилас је означен као лице које може да располаже тим новцем – нагласио је Вучевић и додао да се сада долази до тога да се мора утврдити да ли је тај новац пријављен пореској управи, да ли је легализован као приходи појединца или фирме и да видимо да ли је држава имала користи у смислу пореским прихода и верујем да ће надлежни државни органи то утврдити – истакао је Вучевић.

Вучевић је подсетио да је Србија донела закон на који је дуго чекала, а то је закон о утврђивању порекла имовине, додајући да сви треба да буду испитани, „укључујући и нас садашње носиоце извршне власти, али и све оне који су били у претходном периоду“.

- Али, после свега невероватан је Ђиласов одговор Вучићу да треба да се плаши и да медији који о томе пишу да ће бити угашени и да не смеју о томе да пишу - мишљења је Вучевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)