ВУЧИЋ О ДИЈАЛОГУ СА ОПОЗИЦИЈОМ: Водиће се на два колосека, има и оних који не желе да им странци уређују земљу

Novosti online

18. 03. 2021. у 22:12

ПРЕДСТОЈЕЋИ разговори представника парламентарне већине и опозиције у Србији ће се водити на два колосека, јер има оних који желе разговор са међународним посредницима и оних који то не желе да им странци уређују земљу, која је суверена, рекао је Вучић.

ВУЧИЋ О ДИЈАЛОГУ СА ОПОЗИЦИЈОМ: Водиће се на два колосека, има и оних који не желе да им странци уређују земљу

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Тим партијама, истакао је председник, парламентарна већина не може да каже да са њима не жели да разговара и додао да он неће учествовати у дијалогу са оним странкама које су се изјасниле за разговор уз посредовање странаца.

Тако ће, каже, имати више времена за свој државнички посао.

Осим тога, подсетио је да су они раније поручивалаи да не желе да разговарају са њјим називајући га притом "убицом, манијаком и издајником".

Са оним странкама које желе да разговарају са представницима парламентарне већине без странаца, у тим разговорима ће, каже Вучић, учествовати, ако они буду заинтересовани да буде присутан као посредник власти.

На опаску да је и он, док је био у опозицији користио сличан речник, Вучић каже

- Могу да кажем да је неко лопов и криминалац, али не и да је убица и издајник. Ако сам из опозиције то некад рекао онда сам се и извинио.

Упитан да ли остаје при идеји да парламентарни избори буду на пролеће наредне године, Вучић каже да "неки спомињу да су им немачки посланици рекли да ће бити у новембру".

- Неће бити у новембру. Србија је суверена земља у којој не могу да одлучују ни немачки ни совеначки посланици, већ грађани Србије - поручио је председник гостујући на РТС-у.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)