ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ: Министар Мали - Ђилас и Шолак не знају како из овога да изађу

Novosti online

18. 03. 2021. у 18:38

МИНИСТАР финансија Синиша Мали гостује вечерас на ТВ Пинк. Министар Мали коментарише документа која су "Вечерње новости" ексклузивно објавила, а која доказују да Ђилас има милионске рачуне у Хонгконгу, на Маурицијусу и у Швајцарској.

ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ: Министар Мали - Ђилас и Шолак не знају како из овога да изађу

Фото: Принтскрин/Пинк

Министар је на почетку прокоментарисао данашњу конференцију Драгана Ђиласа.

- Да будем искрен, јасна слика данашње конференције, где сте имали прилику да видите Драгана Ђиласа веома бахатог где није дозволио новинарима да поставе питања.

- С друге стране кренуо је да прети.

- Он је одбио да оговори на то питање, а такође је одбио и да иде на полиграф - рекао је министар коментаришући питање које је Ђиласу постављено, а то је да ли Ђилас има рачуне на Маурицијусу и у Швајцарској.

- То је један најјаднији покушај да се неко извуче из проблема - рекао је Министар, а затим је показао јучерашње издање нашег листа у ком су ексклузивно показана документа која доказују да Ђилас има милионске рачуне на Маурицијусу.

Огромна лаж Драгана Ђиласа, један најјезивији начин је да не одговорите на питање: "Имаш ли рачун?" - рекао је министар.

Дакле, та банка никада није ни поменута, ево су папири који доказују да постоји новац на рачуну на Маурицијусу.

Фото: Принтскрин/Пинк

- Да ли било ко мисли да су новинари ово измислили? Озбиљна је хистерија и код Драгана Ђиласа и код Драгана Шолака, они из овог не знају како да изађу - рекао је Мали.

Министар је рекао и да му је драго што је Управа за спречавање прања новца покренула истрагу о Ђиласовим рачунима.

Рачуни у Хонконгу:

Министар Мали је навео и да је Ђилас данас потврдио да је компанија МУЛТИКОМ ОПЕН ЛТД у његовом власништву.

- Пре сат времена "Новости" су изашле са новим документом о рачуну драгана Ђиласа у Хонгконгу - рекао је министар и показао документ који су "Новости" објавиле.

На папиру се јасно види да је корисник новца на том рачуну компанија Мултиком Опен ЛТД иста компанија за коју је Ђилас признао да је власник.

Фото: Принтскрин/Пинк

На овом рачуну Драган Ђилас располаже са око 3,3 милиона евра.

- То је физичко лице које управља рачуном компаније и може да ради шта год хоће, да паре ставља на рачун, повлачи их са рачуна и рачун гаси и има регистрован потпис - рекао је министар и истакао да су Паскал и Ђилас потписници на овом рачуну са више од 3 милиона евра.

- Ово је само врх леденог брега, већ смо дошли кроз Хонконг, Маурицијус и Швајцарску до 10 милиона евра - рекао је министар.

- То је новац грађана Србије, то је новац који је покраден док је он био на власти.

Министар је додао да се ови трагови не могу избрисати и да сада остаје да се склопи цела слика, да се види порекло новца и да се провери да ли је за то порез плаћен.

Фото: Принтскрин/Пинк

Након гостовања министра Малог пуштен је прилог са изјавама грађана о Ђиласовом новцу на рачунима у иностранству.

- Ојадио нас је све, ја сам пензионер из тог времена и пензија ми је катастрофа. Све најгоре о њему - рекла је једна грађанка.

Национални дневник на ТВ Пинк је почео прилогом о документима које су "Вечерње новости" ексклузивно објавиле, а која доказују да Драган Ђилас поседује рачуне на Маурицијусу и у Швајцарској.

Такође, пуштен је и прилог о Паскалу Шмиту, партнеру Дргана Ђиласа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)