У РАТУ ЈЕ ИМАО НАДИМАК "КОМАНДАНТ ВУК": Ово је Пјетар Шаља ухапшен данас у Белгији - у Бриселу је већ испитаван због ратних злочина (ФОТО)

С.Р.Т.

16. 03. 2021. у 18:23

ВЛАСТИ Белгије ухапсиле су данас Пјетра Шаљу по налогу за хапшење судије за претходни поступак Специјализованих већа Косова са седиштем у Хагу, познатом и као Суд за злочине ОВК.

У РАТУ ЈЕ ИМАО НАДИМАК КОМАНДАНТ ВУК: Ово је Пјетар Шаља ухапшен данас у Белгији - у Бриселу је већ испитаван због ратних злочина (ФОТО)

Фото: Фацебоок

Специјално тужилаштво за ратне злочине ОВК испитало је 2019. године Шаљу у Бриселу.

Он је за време рата имао надимак "командант Вук".

Фото: Фацебоок

Деловао је у зони Дукађини, као командант у селу Дујак.

Фото: Фацебоок, Љимај десно на слици

На једној од фотографија са ратишта Шања је са Фатмиром Љимајем, који је деловао у зони Дукађини, а у оптужници коју је Специјални суд подигао против Хашима Тачија, Јакупа Краснићија, Реџепа Сељимија и Кадрија Весељија, као извршилац дела помиње се и Љимај.

Иначе, Љимају и Рамушу Харадинају је суђено пред Међународним судом у Хагу, али су ослобођени.

Ухапшени Шаља живео је у Лијежу.

Подсетимо, против Шаље је потврђена оптужница, коју ће суд у редигованој верзији објавити накнадно.

Шаља ће се налазити у притвору у Белгији до евентуалног довођења у притворску јединицу Специјализованих већа у Хагу, саопштено је из овог суда.

Додаје се да ће у складу са Правилником о поступку и доказима, оптужница против Шаље бити објављена најкасније до тренутка првог приступања оптуженог суду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)