ТВ ДУЕЛ ШЕШЕЉ ПРОТИВ ВУКИЋА: Новинар покушао да брани усташе, лидер радикала и Марић га суочили са мрачном истином НДХ (ВИДЕО)

Novosti online

15. 03. 2021. у 15:38

ПРЕДСЕДНИК СРС проф. др Војислав Шешељ имао је ТВ дуел у против новинара из Хрватске српског порекла Игора Вукића о злочинима усташа у Јасеновцу.

ТВ ДУЕЛ ШЕШЕЉ ПРОТИВ ВУКИЋА: Новинар покушао да брани усташе, лидер радикала и Марић га суочили са мрачном истином НДХ (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин ТВ Хепи

Шешељ је истакао да је основни методолошки метод у Вукићевој књизи "Радни логор Јасеновац", тај што се Вукић ослања само на хрватске државне архиве о Јасеновцу. 

Лидер радикала је убедљиво објаснио да усташе нису водиле евиденцију свих затвореника Јасеновца, већ да је највећи, огроман број сиромашних Срба, свих Рома и многих Јевреја одмах ликвидиран на бруталан начин.

Вукић је у емисији тврдио чак и да је "србосјек" измишљен.

Лидер радикала је у току емисије, али уз помоћ и водитеља Миломира Марића, кренуо са "тешком артиљеријом". Шешељ и Марић су Вукићу набројали велики број извора који оповргавају његове тезе о Јасеновцу. Извори које су Марић и Шешељ наводили и цитирали били су не само српски, већ и немачки и хрватски. Неки извори су били и директно усташки, а сведочили су о бруталности у Јасеновцу, као и о масовном убијању.

Вукић је неубедљиво тврдио да се ради о измишљотинама, чак је негирао и сведочења жртава из Јасноваца и логора НДХ.

Он тврди да су и многи Хрвати и усташе измишљали, а све да би испуниле жеље Јосипа Броза Тита. Шешељ је онда реаговао и подсетио да је Јасеновац зарастао у коров, да партизани нису хтели да га ослобађају и да Тито никада у животу није посетио Јасеновац, те тако ефектно побио у те Вукићеве тезе. 

Марић и Шешељ су констатовали да је ревизија историје коју врши Вукић превише чак и за данашњу званичну Хрватску, те да његове тврдње нису добродошле чак ни у Загребу.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)