ЗВЕРСТВО ЏИХАДИСТА: Протерали га због сарадње са ИСИС а он им се осветио - у покољу у ирачком селу ни жене нису поштеђене

Новости онлине

13. 03. 2021. у 19:46

ЋЕЛИЈЕ Исламске државе (ИСИС) убиле су осам људи у малом граду у близини северног ирачког града Тиркита, што је описано као стравичан масакр.

ЗВЕРСТВО ЏИХАДИСТА: Протерали га због сарадње са ИСИС а он им се осветио - у покољу у ирачком селу ни жене нису поштеђене

Depositphotos

Терористи су започели напад ноћу упадајући у три куће у власништву владиних присталица у граду ал-Будур. У првој кући убијена је шесточлана породица, укључујући две жене. У другој је убијен полицајац у локалној полицијској станици. У последњој кући, терористи су убили локалног адвоката.

ИСИС-ова новинска агенција Амак је 12. марта поделила фотографије узнемирујућег злочина. Терористичка група оптужила је жртве за шпијунирање Народних мобилизацијских јединица (ПМУ).

Ирачке сигурносне медијске ћелије рекле су да су терористи ушли у ал-Будур носећи војне униформе и тврдећи да су сигурносна јединица у операцији потраге.

Снаге безбедности идентификовале су налогодавца масакра као локалца из ал-Будура који је претходно протеран из града због његове подршке ИСИС-у. У току је потрага за терористом.

Фотографије можете погледати на овом ЛИНКУ

- Снаге сигурности у Салах ал-Дину обећавају главнокомандујућем оружаних снага, Ирачанима и породицама мученика да се неће одмарати или затварити очи пре него што ухапсе ове злочиначке терористичке убице и приведу их правди тако да ће добити правичну казну - наводи се у саопштењу ирачких власти.

ПМУ, који су у почетку оптужили неки радикали у опозицији за извођење напада у ал-Будуру, такође је осудио злочин.

Застрашујући масакр у ал-Будуру пример је како ИСИС користи насиље да застраши, покори и терорише локално становништво северног и западног Ирака.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)