ЈАСНО ЈЕ ДА СУ ИМАЛИ РЕДОВНУ КОМУНИКАЦИЈУ: Вучевић о шокантном снимку разговора Вулетића и Беливука - Причају као двојица пријатеља

Novosti online

09. 03. 2021. у 10:06

НАКОН слушања снимка разговора, јасно се закључује да је реч о двојици људи који имају редовну комуникацију и добар однос, а који притом треба и да заједно реализују неки договор.

ЈАСНО ЈЕ ДА СУ ИМАЛИ РЕДОВНУ КОМУНИКАЦИЈУ: Вучевић о шокантном снимку разговора Вулетића и Беливука - Причају као двојица пријатеља

Фото: Принтскрин

У јавности је процурео снимак разговора бившег потпредседника ФК Партизан Владимира Вулетића и вође клана Вељка Беливука, званог Веља Невоља. Коментаришући га, градоначелник Новог Сада и потпредседник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић изјавио је да му ово делује као разговор двојице пријатеља који треба да реализују неки договор и који имају редовну комуникацију и добар однос.

- Морамо се подсетити да Вулетић у причу улази када је дошло до хапшења Беливукове групе, са оставком УО Партизана, а онда Вулетић чак појачава причу, почиње да говори да је то селективна правда јер се у јавности приказује мањи део доказа, а затим креће да по тајкунским медијима води директну кампању против борбе државе са криминалом, наводећи да је све ово освета фудбалском клубу или његовим навијачима. Ово је нонсенс, али добро је да видимо да је Вулетић мотивисан – каже Вучевић за “Ново јутро”.

На питање како коментарише спомињање министра просвете Бранка Ружића у разговору Вулетића и Беливука, каже да је могуће да он није споменут у негативном контексту, али да је то пре питање за Ружића, него за њега. “Он је наш”, како каже Вучевић, може да значи да је Партизановац, док може да значи и нешто дубље.

Када је реч о “министрима уплетеним у криминал”, а које је сам Вучевић поменуо пре неколико дана, појаснио је да је реч о министрима из СНС, да није мислио на Ружића, и да мисли да “готово сви виде ко би то могао бити”.

- Блиски људи Вучићу су почели да угрожавају његову безбедност и сигурност. Не мислим да су министри хтели да организују убиства, али су давали одређену подршку, а могуће и били налогодавци праћења председника и његове породице. Видећемо да ли ће се показати да ли су исти људи давали подршку Вељку Беливуку и учествовали су и у прислушкивању – каже Вучевић.

Истиче да нема доказе за изречено, већ да износи свој политички закључак.

 Није ово унутарстраначки обрачун како наводе у тајкунским медијима, ово је питање владавине права, цивилизованости државе, пристојности, питање да ли ћемо дозволити да нам криминални кланови спремају атентат на председника. Унутарстраначке ствари решавају се на унутарстраначким састанцима, а овде имамо да је неко прислушкивао председника 1572 пута, пратио га, пратио његовог брата и његовог сина. Поставља се питање шта је мотив свега – каже градоначелник Новог Сада.

Додаје да нема сумњу у то да су, они који су помагали реализацију прислушкивања, тежили вишим функцијама. Добили су, каже, велико поверење и власт од председника Вучића, а онда су то почели да инструментализују против њега.

- Водили су кампању против председника и његове породице у медијима, и чињеница је да имају велика средства која могу да употребе против Вучића – каже Вучевић. Вулетића је назвао моралном наказом која “не сме да нам држи предавања”. Запитао је како је уопште могуће да је један такав човек профессор нашој деци.

Додаје да су поједини медији водили кампању о томе да су невини људи ухапшени и да се ништа конкретно није урадило, иако су приказани стравични докази о бруталности клана, и то само један део доказа, што показује дубину криминалне организације.

- Када је приказан део доказа, онда су рекли да је прекршена претпоставка невиности – каже Вучевић. Смејали су се, каже, најавама да ће се држава обрачунати са криминалом, али је данас, оцењује, реакција јавности одлична.

Увек ће, каже, бити људи који ће хтети да се баве криминалом, а да сада неке групе теже да “попуне празна места”.

- Председник је у суботу рекао да постоји тенденција да нове групе попуне празна места и, нажалост, увек имамо нарко тржиште. Видимо да и даље има дроге на улицама, што значи да неко и даље покушава да снабдева и да се бави трговином наркотицима – каже Вучевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (35)