ИЗБОРИ НА КиМ: Хоџић - Жалићемо се Врхвном суду због поништења гласова

Танјуг

08. 03. 2021. у 18:16

ИЗБОРИ НА КиМ: Хоџић - Жалићемо се Врхвном суду због поништења гласова

Фото: ТАНЈУГ/ ЗОРАН МИРКОВИЋ

ЗАМЕНИЦА градоначелника Северне Косовске Митровице Андријана Хоџић најавила је данас жалбу Врховном суду на одлуку Изборног панела за жалбе и представке да поништи гласове које је на парламентарним изборима добила Уједињена заједница у Звечану, Лепосавићу и Северној Митровици.

"Ово је скандалозна одлука, пре свега политичке природе, јер како је могуће да забраните грађанима да искажу своју политичку вољу", рекла је Адријана Хоџић за Косово Онлајн, додајући да се тако нешто до сада нигде "није догодило у демократском свету".

"Искрено, шокирана сам одлуком. Косово је пропустило своју шансу да покаже да је демократија. Више је него очигледно да је неко желео да елиминише једну политичку опцију како би другу убацио у парламент. Заиста немам шта више да кажем, осим да ћемо се жалити Врховном суду", навела је Хоџић.

Раније данас Изборни панел за жалбе и представке поништио је 4.205 гласова које је добила Уједињена заједница Адријане Хоџић, која је према коначним резултатима освојила укупно 6.422 гласа и једно место у косовском парламенту.

Незадовољне стране имају право да се жале Врховном суду који одлуку мора да донесе у року од 72 сата, а одлука Врховног суда је коначна и обавезујућа за све.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)