ТРИ ГЛАВНА ЗАКЉУЧКА САСТАНКА ВУЧИЋА И ЛАЈЧАКА: Председник саопштио каква је будућност преговора Београда и Приштине (ФОТО)

Новости онлине

03. 03. 2021. у 19:49

ТРИ ГЛАВНА ЗАКЉУЧКА САСТАНКА ВУЧИЋА И ЛАЈЧАКА: Председник саопштио каква је будућност преговора Београда и Приштине (ФОТО)

Фото: Танјуг/Раде Прелић

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић састао се данас са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Након састанка у ком је Лајчак упознао Вучића са најважнијим стварима из његових разговора које је имао у Приштини, председник Србије је истакао три главне тачке које су проистекле из данашњег састанка.

  • Србија је посвећена дијалогу са Приштином и спремна је за наставак дијалога у сваком тренутку, када на тај наставак буде позвана у Брисел.
  • Србија подржава активности, напоре и намере Мирослава Лајчака да политиком компромиса дођемо до решења, а без ултиматума и наметаних решења.
  • Србија у доброј вери учествује у договорима и преговорима, у жељи да постоји разумевање и за њене државне и националне интересе, а не само националне интересе Албанаца. У складу с тим, сматрамо да компромис и договор значи - никоме све, а свакоме довољно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)