СРЂА ТРИФКОВИЋ О НЕЗАХВАЛНОСТИ ТУРКОВИЋЕВЕ: Када је неко колективно болестан, ту помоћи нема

Novosti online

03. 03. 2021. у 12:07

СРЂА ТРИФКОВИЋ О НЕЗАХВАЛНОСТИ ТУРКОВИЋЕВЕ: Када је неко колективно болестан, ту помоћи нема

Фото: Хепи ТВ принтскрин

ИСТОРИЧАР и публициста Срђа Трифковић изјавио је у јутарњем програму Хепи ТВ да су баштиници фашизма у БиХ муслимани.

Говорећи о нападима на председника Србије из Федерације БиХ и тврдњи да "покушава вакцинама да изврши геноцид у БиХ", Трифковић је подсетио и на раније непријатељске изјаве са исте стране.

- Када је неко колективно болестан, ту помоћи нема. Та иста госпођа Турковић је упоредила Милорада Додика са Адолфом Хитлером. Већ је познато, а циници то зову "Редуцтио ад Хитлерум", што значи да малтене свакога можете "хитлеризовати". У последње три деценије били су "хитлеризовани" и Слободан Милошевић, Садам Хусеин, Муамер Гадафи и наравно Владимир Путин, тако да се ради о добром друштву - рекао је Трифковић.

Професор је рекао да је Бисера Турковић позната по говору мржње.

- Придружила се и свом страначком лидеру Бакиру Изетбеговићу у изјави да су "Срби лош народ". Ако већ говоре о Србима као баштиницима фашизма, било би добро видети ко су баштиници фашизма у БиХ - па то су муслимани. Имали су 21.000 добровољаца у 13. брдској СС дивизији Ханџар. Осим тога, имали су 4.000 СС полицајаца у жандармерији Константина Камерхофера и имали су, отприлике, 60.000 припадника оружаних снага НДХ, што усташа, што домобрана. Муслимана је, на почетку 2. светског рата била око 120.000-130.000 војно-способних мушкараца. Од тога је било 25.000 у немачкој униформи, 60.000 у групама НДХ, да не говоримо о добровољачким милиијама које су биле локалног карактера, које су углавном наоружавали Немци и усташе. То је далеко већи проценат колаборантеских припадника јединица, него било који други народ у Европи. Више него и сами Хрвати - рекао је историчар. 

Срђа Трифковић каже да је довољно погледати попис становништва и да муслимани тврде да имају апсолутну већину у БиХ и да су пребацили 50 посто. 

- Скочити са 43% (1991. година) на преко 50%, а причати да сте претрпели геноцид је врло занимљиво - рекао је проф. Трифковић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)