НЕДОПУСТИВ ПОТЕЗ: Петковић реагова на одлуку тзв. косовске полисије да забрани рукометашима улазак на КиМ

Д.З.

01. 03. 2021. у 12:46

НЕДОПУСТИВ ПОТЕЗ: Петковић реагова на одлуку тзв. косовске полисије да забрани рукометашима улазак на КиМ

Фото Танјуг

НЕСХВАТЉИВА је и недопустива одлука тзв. косовске полиције да забрани рукометашима Рукометног клуба Ариље улазак на територију Kосова и Метохије и одигравање меча са РK "Трепча" у Kосовској Митровици.

Реч је о антицивилизацијском чину којим се уместо вредности спортског духа и фер плеја, од стране Приштине намеће политика забрана и баријера. 

Ово се између осталог наводи у саопштењу за јавност Петра Петковића, директора Канцелрије за Косово и Метохију поводом јучерашње забране косоовских власти рукометашима из Ариља да преко амдинистративног прелаза Јариње уђу на Космет. Из Канцеларије за КиМ истичу да је апсурдно  и потпуно нетачно образложење које је дато рукометашима из Ариља на административном прелазу - да ниједан спортиста из централне Србије не може ући на територију Kосова и Метохије уколико претходно о томе не затражи дозволу такозваног Министарства спорта у Приштини. 

 - По среди је брутално кршење споразума о слободи кретања, а посебно истичемо да се ни једним јединим документом не предвиђа обавеза спортиста из централне Србије да шаљу било обавештења или траже дозволу Приштине за улазак на територију јужне покрајине и одигравање спортских мечева - додаје се даље у саопштењу Канцеларије за КиМ и истиче да после забрана којима су били изложени новинари из централне Србије, поново се блокаде постављају и спортској омладини.

Истовремено, Канцеларија за КиМ поставља питање - Шта још треба да се деси да међународна заједница коначно реагује и осигура поштовање постигнутих споразума, чији је гарант и санкционише Приштину због једностраних и по дијалог штетних потеза?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)