ВУЧИЋ О ЗНАЧАЈУ "ДАРЕ ИЗ ЈАСЕНОВЦА": Најавио нове пројекте о страдању Срба - "Наша деца појма о томе нису имала"

Новости онлине

27. 02. 2021. у 11:54

ВУЧИЋ О ЗНАЧАЈУ ДАРЕ ИЗ ЈАСЕНОВЦА: Најавио нове пројекте о страдању Срба - Наша деца појма о томе нису имала

Фото: Танјуг/Зоран Жестић/Принтсцреен

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић је, гостујући на ТВ Прва, прокоментарисао значај и улогу филма "Дара из Јасеновца", који је снимљен по аутентичним сведочењима логораша из усташког логора Јасеновац.

- Када смо доносили одлуку о финансирању тог филма, ја сам прво одликовао Гагу Антонијевића Карађорђевом звездом првог степена и Наташу Дракулић. То је важан филм за наш народ и децу. Наша деца не знају ништа, појма немају о Јасеновцу, само наша старија генерација нешто зна. Увек се зачудите како чујете тишину кад одете тамо - казао је Вучић.

Он је најавио да ће бити још таквих филмова, који ће говорити о страдању Срба, не само у Другом светском рату, већ и у Олуји,

- Све оно што деценијама нисмо урадили, све ћемо то урадити. Гледао сам филм и пре премијере. Мајка ми је рекла: "Ако си бар мало допринео сине, то је био најпаметнији начин, а да то не радиш другачије, да бар мало вратиш за ове наше спаљене куће у селу Чипуљић, и за убијеног деду, и за све друге чланове татине фамилије, бар да се истина о томе не заборави". Захвалан сам Гаги Антонијевићу на реченици коју је изговорио: "Неки нису могли зато што нису имали пара, а други нису смели. Вучић је и могао и смео. То је нешто најлепше што је рекао - објаснио је Вучић.

Председник Србије данас је изјавио и да ће предложити да само држава може да штампа књиге из историје, српског језика и географије, како би се избегло да деца заврше школу, а не науче довољно о опомињућој историји НДХ и Другог светског рата

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)

Bojan

27.02.2021. 23:49

Pored filma Dara iz Jasenovca, treba snimiti i film o NATO agresiji, Oluji, zlocinima OVK, zlocinima muslimana u Bosni... zlocine nad nasim narodom ne smemo da zaboravimo. Ova vlast na celu sa Vucicem je to i pokazala obelezavajuci svake godine stradanja srba.