ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ЕРДОГАНОМ: Размотрен читав спектар регионалних и глобалних питања

Танјуг

26. 02. 2021. у 21:39

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ЕРДОГАНОМ: Размотрен читав спектар регионалних и глобалних питања

Фото: ЕПА

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић честитао је вечерас председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану 67. рођендан и пожелео му добро здравље и успех у раду.

Двојица саговорника су у телефонском разговору разменила искуства у борби против корона вируса и поново истакла да је солидарност међу земљама и народима кључна за победу над пандемијом.

Они су изразили наду да ће се Србија, Турска и читав свет изборити са актуелним тешкоћама и вратити се уобичајеним друштвеним и економским токовима.

Вучић је обавестио председника Ердогана о току вакцинације становништва у Србији, као и о томе да Србија наставља да помаже својим суседима у процесу имунизације, а турски председник је приметио да Србија и тиме показује колико су јој важни мир и сарадња на Западном Балкану.

Саговорници су констатовали да су билатерални односи Србије и Турске на највишем нивоу и да две земље тиме дају свој допринос стабилности целог региона.

Разматрајући српско-турску економску сарадњу, констатовали су да у овом тренутку на српском тржишту послује око хиљаду турских компанија и изразили наду да ће се тај број увећавати. Вучић је рекао да веома уважава лични допринос председника Ердогана доласку инвеститора из Турске у Србију.

Вучић и Ердоган су разговарали и о конкретним заједничким пројектима, издвојивши по значају пројекте у области инфраструктуре, какав је и аутопут између Београда и Сарајева.

Двојица државника су размотрила и читав спектар регионалних и глобалних питања и изразили наду да ће околности ускоро дозволити да се састану и наставе свој конструктивни разговор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)

Slobodan

26.02.2021. 22:33

Iz dana u dan postižemo velike diplomatske odnose ovo mnogo govori o našoj zemlji. Vučić je mnogo toga uradio za našu zemlju i ja sam mu beskrajno zahvalan na svemu što radi iz dana u dan zahvaljujući njemu naša zemlja ide pravim putem.

Jovana

26.02.2021. 22:34

Придружујемо се рођенданским честиткама господину Ердогану! Надамо се и даље унапређењу економских, културних и других српско-турских односа , и размени искуства о имунизацији и сузбијању пандемије!