ПУТИН СПАСАВА СРБИЈУ ЗАПАДНОГ ПРИТИСКА! Захарова јасно поручила: Не форсирајте вештачке рокове за постизање споразума

Novosti online

26. 02. 2021. у 15:47

ПУТИН СПАСАВА СРБИЈУ ЗАПАДНОГ ПРИТИСКА! Захарова јасно поручила: Не форсирајте вештачке рокове за постизање споразума

Фото: ЕПА

РУСИЈА позива да се не форсира постизање споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.

- Сматрамо да су покушаји да се такозвана коначна нормализација односа Београда и Приштине форсира, убрзава некаквим вештачким роковима – деструктивни. Најважније је да се пронађе стабилна, одржива опција који ће, између осталог, бити прихваћена и у јавности - рекла је Захарова.

Фото: ЕПА

Према њеним речима, процес решавања косовског проблема без реализације већ постигнутих споразума осуђен је на застој. 

- Подржавамо дијалог Београда и Приштине с циљем решавања косовског проблема под покровитељством Европске уније, која мора савесно и непристрасно извршавати своје посредничке функције, које су јој поверене одлуком Генералне скупштине УН - истакла је портпаролка.

Како је додала, Русија је забринута и због радикализације реторике косовских Албанаца након ванредних парламентарних избора.

- Изазива забринутост реторика косовских Албанаца након победе на ванредним парламентарним такозваним 'изборима' - рекла је Захарова.

Према њеним речима, Москва се нада да ће специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак успети да постигне напредак у решавању питања између Београда и Приштине.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)