ВАЖНО ЈЕ ДА БУДЕМО ОДГОВОРНИ: Председник Вучић упозорава - Ситуација са короном дуго траје, али морамо да будемо стрпљиви

Novosti online

23. 02. 2021. у 18:38

ПРЕДСЕДНИК Алексаднар Вучић обраћа се јавности после Главног одбора Спрске напредне странке.

ВАЖНО ЈЕ ДА БУДЕМО ОДГОВОРНИ: Председник Вучић упозорава - Ситуација са короном дуго траје, али морамо да будемо стрпљиви

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

На питање о ситуацији са корона вирусом, Вучић каже да држава пради на имунизацији и стицању колективног имунитета и рекао је да је стрпљење неопходно.

-Око 300.000 људи нам је релативно сигурно, то је мало. Имамо четири различитих вакицна, међу првима смо у Европи. Молим за мало стрпљења. Држава даје све од себе, ја разумем критике и то је неопходно, али не заборавите да ми упркос томе јесмо успешни. Уксоро ћемо да набавимо и лекове, а то ђаволски кошта. Неких 40 милина само платили око 2.000 пилула. Ми ћемо бити трећи за то. Те пилуле набављамо из Америке ваљда. Све смо се то постарали да набавимо. То нам стиже у априлу или мају. Трудимо се увек нађемо све што има у свету - рекао је он одговарајући на питања новинара.

Још једном је апеловао на одговорност људи у поштовању мера Кризног штаба у борби против корона вируса.

-Шта мислите колико људи се заразило синоћ у Новом Саду? Ово траје годину дана, разумем да неко има потребу да се опусти. Не можете људима да замерите, али морамо да пробамо да будемо дисциплиновани колико је то могуће. Када погеледате боројеве у региону ми смо добри - додао је.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (47)