СЕРИЈА ХВАЛОСПЕВА О НАЈБОГАТИЈЕМ ПЕРАЧУ ПРОЗОРА: Реакције на Ђиласово гостовање на Новој С

Novosti online

23. 02. 2021. у 11:31

СЕРИЈА ХВАЛОСПЕВА О НАЈБОГАТИЈЕМ ПЕРАЧУ ПРОЗОРА: Реакције на Ђиласово гостовање на Новој С

Фото: Танјуг

ДРАГАН Ђилас гостовао је у подкасту на Новој С, где је престављен као најбогатији перач прозора, који је новац стекао док се бавио политиком и то периоду када је велики број грађана остајао без посла, реакције су на тријаду хвалоспева које је сам изнео о себи.

ЈОВАНОВ: ЂИЛАС ЈЕ, ПО СОПСТВЕНОМ ПРИЗНАЊУ, НАЈОБИЧНИЈИ БУЏЕТСКИ ТАЈКУН

- Након што је сам себи честитао рођендан, ваљда зато што нико други није, Ђилас је пожелео да целом свету представи своји опрану, испеглану и уштиркану биографију – поручује Миленко Јованов, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке.

Фото: Приватна архива

- Међутим, занео се, мученик, па је заправо само потврдио оно што смо сви одавно знали, а то је да је богатство стекао у периоду док је био на власти. И то сада потпуно побија све његове раније испричане бајке о Чешкој, о томе како је способан итд. Он је, дакле, по сопственом признању, један најобичнији буџетски тајкун, који је искористио моћ коју су му донеле функције у власти, да би секунде и рекламни простор куповао јефтино, а продавао скупо. И каква способност за то треба?! Па тако би и мој пас Лаки могао да се обогати... Ипак, важно је подвући да је Ђилас своје богатство стекао у периоду када је велики број грађана остајао без посла, када су продаване и затваране  фабрике и када је народ сиромашио. Та чињеница показује размере те бестијалне отимачине којој смо сведочили тих година. Ово његово јавно признање је веома важно и ја позивам државне органе да сада раде свој посао, кад се већ човек сам пријавио – каже Јованов.

ОРЛИЋ: ЂИЛАС ПРИЗНАО ДА СЕ ОБОГАТИО СА ПОЛИТИКОМ

- Била би то само још једна бескрајна тирада Ђиласових хвалоспева о самоме себи, да није том приликом сам себе објасино као човека који је 2004. ушао у политику, а тек 2005. зарадио први озбиљан новац чувеном препродајом секунди.

Фото Танјуг

- Признао је, дакле, да се обогатио тек са политиком. Изгледа се уморио од тога да у сваком интервјуу прича другу причу, не може више да памти бројне верзије своје опране биографије, превише је то различитих лажи да их све памти, па не хте језик него – право – каже члан Председништва СНС Владимир Орлић.

МАРКОВИЋ: НИКО У СРБИЈИ НЕ ВЕРУЈЕ ДА ЈЕ ЂИЛАС ПОШТЕНИМ РАДОМ ЗАРАДИО МИЛИОНЕ

Када неко, у овом случају Ђилас, не жели да пружи праве одговоре о начину на који је стекао енормно богатство, онда креће са банализацијом, те причом како је прао прозоре и слично – каже члан Главног одбора СНС Александар Марковић.

Фото: Јутјуб Принтскрин

- Наравно да му нико у Србији не верује да је поштеним радом зарадио толике милионе, станове и локале. Жао ми је што је пропустио прилику да по ко зна који пут одговори на врло једноставно питање: Како је успео са 74 000 хиљаде евра које је, како сам наводи, зарадио и донео из иностранства, досао до богатства које се мери у стотинама милиона евра, за релативно кратак временски рок. Ако се узме у обзир да је за све то време био на разним државним функцијама као сто су, директор Народне канцеларије Председника Републике, затим Министар у Влади, па на крају Градоначелник Београда, закључак се сам намеће.

Да ли је монополом и утицајем који је имао док је вршио функције успео да стекне толики новац у време док су градјани Србије рапидно сиромашили. То су одговори које грађани очекују од Драгана Ђиласа – додаје Марковић.

БОЖИЋ: ЂИЛАСЕ, НИСИ ПРАО ПРОЗОРЕ, ТИ СИ ПРАО И КРАО САМО ПАРЕ

Члан Главног одбора Српске напредне странке, Сандра Божић, такође је реаговала на подкаст који се емитовао на Новој С.

Фото: РТС принтскрин

- Драгане Ђиласе, ниси ти прао никакве прозоре, ти си прао и крао само паре, и то народне. Срам било и тебе, и те беднике, који ти праве мишковићевске, романсиране, опране биографије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (45)