ГЛАСАЛИ РАКИЋ И СИМИЋ: Представници Српске листе позвали грађане да искористе своје бирачко право (ФОТО)

Д.З.

14. 02. 2021. у 08:57

ДРАГО ми је да су сва бирачка места отворена на време и што се гласање одвија без проблема. Иако је пао снегније нам тешко да дођео да гласамо а позивам и се грађане да дођу и остваре своје бирачко право.

ГЛАСАЛИ РАКИЋ И СИМИЋ: Представници Српске листе позвали грађане да искористе своје бирачко право (ФОТО)

Фото: Д.З.

Ово је јутрос на дан ванрендих апрламентарних избора поручио Горан Ракић предсендик српске листечији су предтсавници око осам сати гласали на бирачком месту у Техничкој школи. Представници ове листе заједно су окупљени испред споменика Кнезу Лазару дошли колективно до Техничке школе на гласање што су традиционално радили и протеклих година.

- Молим оне који долазе на гласање да поштују епидемиолошке мере а уколико неки од њих не носе са собом маске , оне ће их сачекати по доласку на бирачка места-додаје је председник Ракић не желећи даље да коментарише ток данашњих избора који се одржавају на Косову и Метохији.Иначе, право гласа на овим ванредним парламентарним изборима има око 1,8 милион бирача док се на гласачком листићу налази 28 листића међу којима сутри српске политичке опције.Осим у северној Косовској Митровици и у школи Краљ Милутин у Грачаници биралишта су отворена на време у седам сати док се затварају у 19,00 часова. Иако су посматрачки тимови из међународних мисија, локалних институција и политичких странака први пут ове изборене прати посматрачка мисија Оебса а због епидемије корона вируса на око 2,300 бирачких места биће свега око 500 посматрача.Међутим, због одлуке Централне изборне комисије да не дозволе гласање са особама које поседују личне карте УНМИК-а у свим српским срединама мање је за око 27.000 бирача него на прошлим изборима, према статистици невладиних организација. Највише брисања гласача има у северним општинама - Косовској Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку,односно на северу Космета за око 16.000.

Поред Српске листе на овим изборима кандидовали су се и Грађанска иницијатива за Слободу, правду и опстанак и Српски демократски савез .И док гласачи у српским срединама очекују пре свега мирно окружење и живот без инцидената али и побољшање економске ситуаицје односно што више посла за младе,на овим изборима гласала су и расељена лица који су углавном организовано аутобусима из Београда и других већих граодва дошли да гласају на КиМ.

Како протичу избори на Косову и Метохији можете пратити у нашем блогу уживо КЛИКОМ ОВДЕ.

(Косово онлине)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)