РАСЕЉЕНИ СРБИ СА КОСМЕТА ДОШЛИ НА ГЛАСАЊЕ: Без страха иду на бирачка места, верују у победу (ВИДЕО)

Novosti online

14. 02. 2021. у 08:23

ТАЧНО у поноћ организованим превозом је из Београда на Космет кренула група интерно расељених Срба, како би учествовали на данашњим ванредним парламентарним изборима. Бирачи различитих генерација, који су морали да напусте вековна огњишта, са пуно оптимизма пошли су на Космет, у нади да ће српска заједница остварити добар резултат.

РАСЕЉЕНИ СРБИ СА КОСМЕТА ДОШЛИ НА ГЛАСАЊЕ: Без страха иду на бирачка места, верују у победу (ВИДЕО)

Фото: ТАНЈУГ/ ЗОРАН МИРКОВИЋ

Без страха идемо на Космет и сигурно побеђујемо, поручили су интерно расељени Срби, пред полазак из Београда на ванредне парламентарне изборе. Међу њима је и Братислав Вучић из Доње Гуштерице.

- Крећемо одавде из Београда како би помогли нашем народу на Космету. Родом сам из Доње Гуштерице код Липљана. Схватио сам као обавезу да се одазовем и гласам - изјавио је Вучић.

По први пут изостаје посматрање избора од стране ОЕБС мисије, па Вучић страхује од могућих манипулација.

- Вероватно ће бити покушаја преваре, али ми смо толико виспрени да ћемо завршити гласање како треба и победити. Надам се да ће и људи који су остали тамо и трпе тортуру такође имати жељу да изађу на изборе. То је основно и важно. Ми одлазимо из Београда да гласамо, јер желимо да се вратимо на своју очевину и дедовину - поручио је Вучић.

Међу путницима на изборе је и Слободанка Маријановић, која је доживела страховита искуства, због којих је морала да напусти Космет. Ипак, на изборе путује са великом надом, верује у добар резултат за Србе и упркос страшним искустима стално одлази на Косово и Метохију.

- Очекујем и верујем да ћемо се вратити и да ће Косово и Метохија бити наше, као што је и било. Док сам живела на Космету они су ме малтретирали. Претили су ми да ће ме заклати и свашта су нам радили у селу. Претили су да ће ме убити и једва сам извукла живу главу. Отишли смо из села у Пећку патријаршију да се спасемо. И дан данас одлазим доле, али 21 годину не можемо да одемо на гробље, јер нам не дају Албанци. Ипак доле нисмо продали ништа, а овде ништа нисмо купили. Гласам и надам се да ће бити боље - поручила је Марјановићева.

И Благоје Недељковић из села Чараковце поред Косовске Каменице путује на изборе са пуно наде.

- Цело наше село је уништено, више нема ни једне куће. Ипак, идем да гласам, очекујем победу и уопште се не плашим - поручује Недељковић. 

На изборе се упутио и Миодраг Поповић.

- Идемо да гласамо за нашу листу и сигурно убедљиво побеђујемо! Албанци могу да покушају да изманипулишу, али неће успети. Гарантујем да неће успети, а надам се да ће после избора бити боље и убеђен сам у победу Српске листе - поручио је Поповић.

Осим из Београда, аутобусима су ноћас на гласање на Космет Срби са правом гласа организовано кренули и из Ниша и Краљева.

Бирачка места су отворена у 7 часова.

(Косово онлине)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)