ИВИЦА ДАЧИЋ: Криминал је тешка болест која нагриза друштво, мафију треба "ударити у главу"

Тањуг

07. 02. 2021. у 10:08

ИВИЦА ДАЧИЋ: Криминал је тешка болест која нагриза друштво, мафију треба ударити у главу

Фото Д. Миловановић

АКИЦА хапшења Вељка Беливука и чланова његове криминалне групе показује да је држава спремна да предузме радикалне мере у борби против криминала, оценио је данас председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Он је у интервјуу на ТВ Пинк додао и да би сви грађани требало да поздраве такве акције, јер је криминал "тешка болест која нагриза друштво".

Дачић је посебно указао да годинама уназад постоје групе које се називају навијачима, а да се иза тога крију све врсте огранизованог криминала, укључујући и најтеже, као што су убиства.

- Ова акција показује да је држава спремна да предузима радикалне мере, јер није лако укључити се и обавити једну овакву акцију зато што подразумева велики број људи и саму чињеницу да сви људи који се тиме баве могу бити на удару криминалних група - рекао је Дачић.

Додао је да је овде реч о борби против мафије и додао да истрага треба да утврди све краке које су имали у разним сферама друштвеног живота.

- За друштво и државу било би лековито да се мафија удари у главу, а самим тим и да се сасече та глава - рекао је Дачић.

Коментаришући то што је у једном од станова Беливукових сарадника пронађен снајпер са пригушивачем, Дачић је рекао да нико не купује снајпер из разлога што воли оружје, већ са неком намером.

- Истрага треба да утврди и шта су им биле намере - додао је Дачић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Casper61

11.02.2021. 06:38

Gde ste bili do sada,pa oni godinama vršljaju po masom gradu i državi. Stali nekom na žulj ili se umešali u nečije poslove. Setite se prebijanjea predsednika Partizana pre nekoliko godina. Zar se nije tada moglo reagovati? Kriminalne grupe se razbijaju u samom začetku a ne čekaš da ojačaju. Kome li su i čijim poslovima zasmetali? A videste li i ono češanje po glavi a ruke vam iza ledja vezane lisicama.