ЉИМАЈ ОТКРИО ПОДЛИ ПЛАН ПРИШТИНЕ: Тужићемо Србију за геноцид

Novosti online

06. 02. 2021. у 08:54

ПРЕДСЕДНИК Социјалдемократске иницијативе Фатмир Љимај рекао је током предизборних активности у Глоговцу и Србици да су предстојећи парламентарни избори 14. фебруара важни за судбину тзв. Косова, као и да планирају да поднесу тужбу против Србије за геноцид, преноси Косово Прес.

ЉИМАЈ ОТКРИО ПОДЛИ ПЛАН ПРИШТИНЕ: Тужићемо Србију за геноцид

Фото: Printskrin

Љимај је својим симпатизерима поручио да су тзв. Косову потребни „патриотски дух и глас ослободилаца, као што то има НИСМА", и да се и косовској скупштини „не може угасити ослободилачки глас”.

- Појединачна победа не доноси колективну победу. Појединачни резултати неће донети успех земљи. Стога нам је више него икад потребна постројење да глас ослободилаца буде у Скупштини да би се суочио са изазовима који нас очекују. Скупштини (тзв.) Косова је потребан више него икад тим попут овог који је пред вама - рекао је Љимај.

Он је изнео критике на рачун оних за које је рекао „да имају дилеме у вези са геноцидом који је Србија починила на Косову”.

- Морамо се дистанцирати од политичара који не знају своју историју, који се нису нашли у историји своје земље, од оних који не познају геноцид који је Србија починила на (тзв.) Косову. Да, Србија је починила геноцид на (тзв.) Косову и ми ћемо, као Иницијатива, поднети тужбу против Србије за геноцид на Косову. Како особа која мисли да води државу може имати дилеме у својој историји? Стога је мој позив да нас заступају они који добро познају бол - закључио је Љимај.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)