"ХУМАНОСТ У ЕВРОПИ НЕ ПОСТОЈИ!" Шешељ открио чију вакцину је примио, па жестоко напао свог "старог непријатеља" (ВИДЕО)

Novosti online

29. 01. 2021. у 15:30

ХУМАНОСТ У ЕВРОПИ НЕ ПОСТОЈИ! Шешељ открио чију вакцину је примио, па жестоко напао свог старог непријатеља (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

ПРОФ. др Војислав Шешељ, лидер Српске радикалне странке, изјавио је јутрос да се у уторак вакцинисао кинеском вакцином против корона вируса и да, након примања дозе, није имао никаквих нежељених последица.

- Нисам био међу привилегованима за руску вакцину, мада сам хтео да примим њу. На крају сам примио кинеску и није ми жао, јер је и она врло добра. Осећао сам се после одлично - каже Шешељ.

Истиче да негативних ефекара нема ни од кинеске, ни од руске вакцине, а да имунитет некон руске траје нешто дуже - око две године.

С друге стране, кинеску вакцину ћемо морати да примимо опет крајем године, како бисмо били безбедни 2022. – каже Шешељ.

Објашњава и да кинеска вакцина садржи умртвљени вирус короне, док се у руској налази вирус који није опасан по човека и који садржи делић вируса короне.

- Астра Зенека је, изгледа, сада почела да вакцине производи на аденовирусима шимпанзи, а сада немају довољно шимпанзи. Чуда се дешавају и, у сваком случају, мислим да су руска и кинеска вакцина безбедне, а на људима је да се определе коју ће да приме – каже Шешељ за “Ново јутро”.

На питање шта мисли о најавама да ће се руска вакцина производити на Торлаку, Шешељ каже да то ишчекује.

- То би било изванредно! Могли бисмо да развијамо Торлак, да оспособљавамо нови кадар и опет бисмо имали институт какав смо имали до 2000. године – угледан у свету – каже лидер СРС.

Истиче да га рат света за вакцине није изненадио, те се обрушио и на "свог старог непријатеља" - глобализам. Каже да је Европа изграђена на идеји хуманизма, који је постојао и развијан је све до 20. века, када овај идеал почиње да се руши са фашизмом, глобализмом као новим обликом тоталитаризма. Данас, како каже, хуманизам не постоји у ЕУ.

- Кад је почела епидемија видели смо како неке државе брже, а неке спорије набављају респираторе. Неке су и отимале туђе респираторе у транзиту! То су радили и Немци и Американци… Отимали су туђе и било је битно ко ће више да уграби – каже Шешељ.

Лидер СРС подсећа да од Фајзерове вакцине постоје нус појаве и да је реч о вакцини која се производи по новој технологији која није ни проверена у хуманој медицини. Нису познате, каже, негативне последице на генетски склоп човека.

Каже и да се Астра Зенека производи на аденовирусу шимпанзе, а да постоји и Модернина вакцина која је “слична руској, али је није достигла по квалитету”.

Истиче да, то које категорије друштва су биле приоритет у спашавању од коронавируса, такође говори о недостатку хуманости у ЕУ.

- Наша држава је спашавала старије и најстарије генерације, што је по нашој традицији. У ЕУ је све другачије, па смо видели критике прозападних политичара на рачун наше одлуке да су најстарији приоритет. Они би их отписали као што су Италијани отписали своје, Французи своје, Шпанци своје, Енглези своје… Постигли су велику смртност старијих, ослободили су пензијске фондове, фондове социјалне помоћи, здравственог осигурања... И ту су, још једном, показали недостатак хуманости – каже Шешељ.

Фото: ЕПА

Јагма око вакцина показала је такође смрт хуманизма као политичког идеала.

- Ако постоје три вакцине које се производе у ЕУ, требало је да оне буду распоређене на свих 27 земаља, процентуално броју становника, па да се сви у исто време вакцинишу – каже Шешељ. С друге стране, у Србији оваквих проблема нема.

Оцењује да је председник Србије Александар Вучић прибавио вакцине захваљујући пријатељским везама са председником Кине, исто као и из Русије.

- Реч је о личним комуникацијама, али и о пријатељским односима између држава који су знатно ојачали последњих година – каже Шешељ.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

BG 1955

04.02.2021. 21:41

Pricati o humanizmu u dvadeset i prvom veku je postalo besmisleno. Nazalost. Ova pandemija je do koske ogolela svu mizeriju coveka kao bica. Pokazalo se u kom zverinjaku zivimo. Istinu Voja kaze, nabavka respiratora i vakcina se pretvorila u borbu, ko ce vise da ugrabi. Ko to jos brine o potrebama slabih i siromasnih? Pokazalo se da je linija koja nas razdvaja od zveri mnogo tanja nego sto smo mislili.