Дачић: Фајон сама себе дисквалификовала

Танјуг

26. 01. 2021. у 18:13

Дачић: Фајон сама себе дисквалификовала

Фото Д. Миловановић

НЕМА потребе да било шта тражим или захтевам, јер је европосланица Тања Фајон сама себе дисквалификовала као објективног посредника међустраначког дијалога, рекао је данас за Танјуг председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Дачић је тако реаговао на данашње наводе Фајон да је он тражио њено изузеће као посредника ЕУ у дијалогу власти и опозиције, а што јој је, како је рекла, пренео Дејевид Мекалистер.

- Ја тек треба да обавим разговор са (председавајућем спољнополиитчког одбора ЕП Дејвида) Мекалистером следеће недеље о модалитетима и свим отвореним питањима даљег наставка међустраначког дијалога - рекао је Дачић.

Он је истакао да није никаква тајна да се велики број политичких странака негативно одређује према досадашњој улози Тање Фајон, зато што се, како каже, јасно својим поступцима стављала на страну неких опозиционих странака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Miki Zg

26.01.2021. 18:59

Iskreno tko je Tanja Fajon ( Slovenka koja i nema političku težinu u SLo ) .Sjećamo se njezinih tajnih sastanaka po BG hotelima s tzv.opozicijom .Većina opozicionih stranaka ne žele upliv Zapada u političke procese u Srbiji ;za razliku onih da ih ne nabrajam ;koji bi bez izbora u Vlast ( rejting 0,7 ,0,8 ,1% )!