"БЕЗБЕДНОСТ СРБИЈЕ ЈЕ УГРОЖЕНА": МУП хитно да достави извештаје о прислушкивању Вучића

Танјуг

26. 01. 2021. у 12:52

БЕЗБЕДНОСТ СРБИЈЕ ЈЕ УГРОЖЕНА: МУП хитно да достави извештаје о прислушкивању Вучића

Фото Н. Скендерија

ОДБОР за одбрану и унутрашње послове Скупштине Србије усвојио је данас предлог чланова тог одбора да МУП у што хитнијем року достави извештај о прислушкивању председника Републике Александра Вучића.

Посланик Српске напредне странке Угљеша Мрдић рекао је на седници да чланови одбора не треба да се о прислушкивању председника информишу из медија и затражио је од МУП-а да достави све релеватне информације о томе.

Мрдић је казао да би могао да се формира Анкетни одбор или Комисија која би, како каже, утврдила ко је прислушкивао председника, његову породицу и сараднике, по чијем налогу, ко је све умешан, ко је доставио председнику информације о прислушкивању, ко је био у току, а није ништа предузео и слично.

Он је напоменуо да је прислушкивањем председника Републике угрожена и безбедност Србије.

Посланик Српске напредне странке Србислав Филиповић подржао је иницијативу страначког колеге Мрдића и истакао да је тема од изузетног интереса за јавност.

- Прислушкивање је напад на институцију председника, а самим тим и на државу. Интерес грађана је да знају ко су налогодавци и ко је подстицао прислушкивање - рекао је Филиповић и додао да су чланови тог одбора свакако у обавези да чувају тајност података.

Председник Одбора Александар Марковић рекао је да је сагласан да постоји потреба да се у што краћем року цлцанови одбора упознају са свим релеватним информацијама и да треба упутити иницијативу за организацију састанка на којем би МУП поднео извештај узимајући у обзир и да постоје у судски поступци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (52)

buki

26.01.2021. 13:23

Naravno da pod hitno to treba uraditi i građani čak ne mora da saznaju imena, ali je bitno da znaju kako su ti ljudi otkriveni i adekvatno kažnjeni. Kako inače ja mogu da osećam sigurnost, ako ni predsednik Srbije nije bezbedan? Zato što pre oformiti taj odbor i otkriti SVE umešane, kao i same nalogodavce.

Jelena

26.01.2021. 13:36

Ovo nije samo udar na Vucica i njegovu porodicu,vec i udar na celu drzavu!Zaista je potrebna sva efikasnost,dokazi,izvestaji nadleznim organima kako bi sto pre ovaj slucaj bio razresen,krivci bili optuzeni i kaznjeni,a Vucic,njegova porodica i drzava bili bezbedni!