ЛЕЧИЋ О МОГУЋНОСТИ ДА ЂИЛАС, ЛУТОВАЦ И ПСГ НАПРАВЕ СТРАНКУ: Обрадовао сам се!

Д. М.

25. 01. 2021. у 12:36

ЛЕЧИЋ О МОГУЋНОСТИ ДА ЂИЛАС, ЛУТОВАЦ И ПСГ НАПРАВЕ СТРАНКУ: Обрадовао сам се!

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

ШТА да кажем на вест о удруживању Ђиласа, Лутовца и ПСГ у нову странку? Обрадовао сам се! Ово је озбиљан и конструктиван предлог. Ако га је смислио Ђилас, честитам му. То је први реалан и поштен политички потез према опозицији. То би свакако могла да буде једна озбиљна и за сарадњу могућа опозициона колона. Браво, момци! Искрено навијам за вас!

Овако је Бранислав Лечић, којег је део демократа изабрао за председника ДС на скупштини 26. септембра прошле године, реаговао на вест да би лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас, Зотран Лутовац и Покрет слободних грађана могли да направе договор о формирању нове, заједничке странке.

Следећи корак би могао бити формирање још две колоне, једна мало десно и друга мало лево на чијем челу би био ДС. Онда бисмо сви зајендо могли да направимо договор о предизборним и изборним условима и јединствено  ступимо у преговоре са режимом.

Лечић предлаже и договор о предизборном ненападању између ових опозиционих колона.

То би значило да смо поставили три озбиљна топа према режимској политичкој тврђави. „Малокалибарске пушке“ поред нас би биле у ситуацији да процене шта им је боље: да наступају сами и пуцају мањ-више у празно или да се удруже и приђу некој од колона. Тад би опозиција најзад имала снагу и била озбиљна провокација за незадовољне гласаче и реална претња за овај режим. 

Фото Танјуг

Лечић са присталицама испред Министарства државне управе

Као што су „Новости“ већ писале, постоје идеје да се Ђиласов ССП, део ДС који је уз Лутовца и ПСГ, на чијем је челу Павле Грбовић, уједине и формирају нову политичку организацију која би онда учествовала на изборима на пролеће 2022. Реализација ове идеје, судећи према Лечићевој реакцији, ишла би на руку и делу ДС који је уз њега, јер у странци већ месецима траје спор о томе ко је легалан и легитимни председник демократа. О томе одлуку треба да донесе Министарство државне управе и локалне самоуправе. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)