ВУЧИЋ О СРАМНОЈ ИЗЈАВИ ИЗЕТБЕГОВИЋА: "Многи у региону живе од изјава да је Србија лоша"

Танјуг

24. 01. 2021. у 12:26

ВУЧИЋ О СРАМНОЈ ИЗЈАВИ ИЗЕТБЕГОВИЋА: Многи у региону живе од изјава да је Србија лоша

Фото: Д. Миловановић

НАЈЛАКШЕ је увредити Бакира Изетбеговића, али када водите државу бринете о миру и стабилности, а наш интерес је да имамо добре односе у региону, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

- Зато прећутите и кажете да су Бошњаци велики народ и то је то. Они говоре о себи - поручио је Вучић на тв Прва, упитан да прокоментарише изјаву Изетбеговћа о Србима као лошем народу.

Он је истакао да је наш интерес да се настави сарадња са свима у региону, развој и улагање.

Вучић је напоменуо да је лако увредити Изетбеговића, али да смо ми највећи и најбројнији народ на Западном Балкану, мада и све друге, како је рекао, сматра великим и озбиљним народима.

- Када је тако онај ко је велики мора да води рачуна. Малима је лако, као и опозицији, да причају глупости, јер не сносе одговорност - напоменуо је Вучић.

Вучих је додао да је важно да се настави економски развој и напоменуо да је Србија по томе минус један, а БиХ минус шест.

- Ми ћемо морати да улозимо још новца у Републику Српску, јер је таква ситуација - најавио је он..

Он је указао да на жалост многи у региону живе на основу истих изјава, део у Црној Гори, у БиХ, код Албанаца, да је Србија лоша, хегемон, али ми морамо, како каже, да имамо раумевања за њихову емоцију, а друго су политичке лажи.

- Србија ће бити ускоро прва у региону и по просечним платама - наводи Вучић и истиче да немамо проблем да помогнемо, и нећемо да се свађамо.

Истакао је и да се нада побољшању односа са Црном Гором, али је указао и да нема разлога зашто се наш амбасадор не би вратио.

- Немојте да казете да не можете да повучете одлуку, то није ни по Бечкој конвенцији - казао је председник.

Додаје и да верује у боље односе са Црном Гором и подсећа да је Србија купила 5 одсто преносне мреже у Црној Гори.

- Ми смо заинтересовани за ширење у региону, желимо да улаземо огроман новац у Црну Гору, БиХ.. Биће то у реду - рекао је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)