БАКИР СИКТАО МРЖЊУ ПРОТИВ СРБА, ШЕШЕЉ ГА УЋУТКАО: Какви смо да смо, босански муслимани су од нас настали!

Novosti online

23. 01. 2021. у 21:15

БАКИР СИКТАО МРЖЊУ ПРОТИВ СРБА, ШЕШЕЉ ГА УЋУТКАО: Какви смо да смо, босански муслимани су од нас настали!

Фото: Зоран Јовановић Мачак/Новости архива

ЛИДЕР СДА Бакир Изетбеговић у ФТВ Дневнику рекао је да је српски народ лош и тим чином није могао да сакрије мржњу према Србима и Републици Српској што њему није страно, а лидер радикала Војислав Шешељ рекао је да су онда босански муслимани још гори, јер су настали од Срба.

- Кажу нема лоших народа има само лоших руководстава. Нисам сигуран! Јер, он (Милорад Додик) се додворава једном великом броју људи који желе балканску политику, који желе сирову политику - рекао је тада Изетбеговић у ФТВ Дневнику.

Почетком године је напоменуо како је добро одржавати пријатељске односе са суседима, а претходном изјавом је погазио ову тврдњу, као и да Србија и Хрватска дугују извињење БиХ због онога што су урадили деведесетих година и да се те две државе и даље патерналистички односе према БиХ.

Председник СРС Војислав Шешељ је рекао да Изетбеговић има потпуно право да су Срби лош народ јер он то зна.

- Муслимани су од Срба постали, босански муслимани, тако да су они још гори. Не могу бити бољи од онога од чега су постали. Могу бити само гори. Ми какви смо да смо, они су од нас постали. Према томе, нису настали нашим усавршавањем, него нашим кварењем - прокоментарисао је Шешељ овај случај.

Огласио се и Додик

Раније данас, српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да у изјави Бакира Изетбеговића да су "Срби лош народ" види вековни комплекс конвертитства и издаје коју су Изетбеговићи починили напуштајући православље да би сачували имовину.

Додик је рекао да му честита на искрености коју је коначно показао и открио какви Срби су прихватљиви за њега и СДА, само они подобни и у служби бошњачких интереса.

- Ја не мислим да је бошњачки народ лош, напротив, добар су и помало несрећан народ. Није ми пало на памет да о народу судим на основу Бакира Изетбеговића и неких његових претходника, који су заробљени у вишевековној мржњи према Србима и свему што је српско - истакао је Додик.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Junik

24.01.2021. 19:02

Bakir je malo pretenciozno postavio sebe u Bosni te se predstavlja kao ostatak agresorskih snaga osmanlijske Turske kao nosilac prava svih gradjana Bosne i Hercegovine vlasnik njihovih misljenja zivota i smrti. Ukratko on bidi seba u cinu nekog pase ili sultana i on kao i mnogi od njih se nisu pintelektualno pomerili od tog stadijuma mastanja povratka velike Turska a oni na belom konju.